2024. március 1. péntek | Albin
Nagy fogások

Frissen telepített gigatokot fogtak Lajosmizsén – fotókkal, videóval

Frissen telepített gigatokot fogtak Lajosmizsén – fotókkal, videóval

Október közepén négy darab 40-50 kiló közötti tokhalak kerültek a lajosmizsei Haldoradó Horgásztóba. Nem sokat kellett várni, és a legnagyobbat máris kifogták. A mérleg kiakadt, a hal pontos tömegét így nem tudták lemérni. 

Kapitális tokhalat fogtak a lajosmizsei Haldorádó Horgásztóból – közölte közösségi oldalán a tógazda, Valkai László.

A sikeres horgász, Bodor Mihály éppen egy 15 kiló feletti pontyot fárasztott, amikor a másik szerelék jelzője megszólalt, és a bedobás irányából háromszor kiugrott a vízből egy hatalmas testű hal. 

Ekkor átadta a pontyos botot édesapjának, és elkezdte a fárasztást, ami több mint fél óráig tartott. Többszöri kiugrós, fejrázós kitörős mutatvány után a halmérlegelőben kötött ki a tokhal, amelyet a Bodor Mihály Viviennek nevezett el.  

A horogszabadítást és a fertőtlenítést követően az 50 kilóig mérő mérleg kiakadt, és „errort” írt ki.

„A mérlegelő súlya nélkül így biztos, hogy a legnagyobb tokhalat sikerült horogra csalni. A csali chilis ízesítésű dupla bojli volt” – írta beszámolójában Valkai László. 

A Pecaverzum megtudta, a most kifogott tokhal az egyik azon példányoknak, amelyeket október közepén telepítettek a 7 hektáros vízbe.

Akkor összesen 4 darab 38 és 49,7 kiló közötti tokok kerültek a tóba. Ezek közül a legnagyobbat sikerült „elcsípnie” Bodor Mihálynak. 

A telepítésről videó is készült: 

A gigatokok telepítése után új szabályok is léptek életbe a lajosmizsei Haldoradó Horgásztónál. Kötelező lett a melles- vagy combcsizma használata. Aki nem rendelkezik ilyennel, térítésmentesen kérhet egyet a halőrtől. 

További módosítás, hogy a nagy tokokat nem szabad a vízből kivenni. „A fárasztás és horogkiszabadítás után jöhet a fertőtlenítés, mérlegelés, fénykép, puszi, stb., és ha már megfelelő állapotban van a hal, csak akkor szabad visszaengedni” – olvasható a módosított házirendről szóló közleményben. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Valkai László FB-oldala)