2022. július 2. szombat | Ottó
Nagy fogások

Halőr fogott 60 kilós pettyes busát, a kollégák is segítettek

Halőr fogott 60 kilós pettyes busát, a kollégák is segítettek

Először azt hitte, hogy egy harcsával hozta össze a sors, csak 1,5 óra után derült ki, hogy egy hatalmas pettyes busa van a horgon. Segítség nélkül nem tudta volna partra vinni.

A halőrök is szeretnek horgászni, és ha van idejük, akkor pecabotot is ragadnak, így tett Kocsis Norbert is, aki a Cibakházi Holt-Tiszánál szokott szolgálatot teljesíteni.

November végén az egyik szabadnapján is pergetni indult, az volt a terve, hogy süllőt fog. Partról töréseket kezdett megcélozni, de nem volt eredménye, ezért elkezdte dobálni a meder közepét gumihallal, 10-21 grammos dobósúlyú bottal.

Kapása is lett a helyszínváltoztatást követően, ám, hogy mi került a horgára, az számára is sokáig rejtély volt. „1,5 óráig azt hittem, hogy harcsa. Azért is gondoltam azt, mert láttam, hogy nyálkás a zsinór” – mesélte a Pecaverzumnak. 

Aztán, amikor fel tudta húzni a vízfelszínre, és jobban elé tárult a hal, akkor nyugtázta, hogy ez bizony nem harcsa, hanem egy kapitális busa.

A műcsali rendkívül jól és jó helyen (a szája közelében) akadt, de a fárasztás így is 2,5 óráig tartott. „Ha a farkába akadt volna, nem sok esélyem lett volna, és az is szerencse, hogy nem talált meg egyetlen karót sem a vízben, amire feltekerhette volna magát” – állapította meg Norbert, akinek végül nagy szerencséje volt, mert halőrtársai éppen a közelben tartózkodtak, és segítettek neki.

„Egyedül nem bírtam volna vele, csak közös erővel tudtuk partra vinni. A végére teljes sokkhatás alá kerültem” – mondta a nagy küzdelemről a halőr-horgász. 

Amikor a kapitális busát mérlegre tették, a szerkezet 59,2 kilót mutatott. A hal hossza 135, míg a kerülete 104 centiméter volt. 

Mivel inváziósnak számít, és száj közeli volt az akadás, a busát nem engedték vissza a holtágba, hanem feldolgozták. 

A közelmúltban szintén halőr fogott hatalmas halat, a Maconkai-víztározón egy lapátorrú tokot. Nézd meg a 23 kilós halról készült képeket IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!