2022. május 21. szombat | Konstantin
Nagy fogások

A halőr fogott 23 kilós lapátorrú tokot

A halőr fogott 23 kilós lapátorrú tokot

Hazai pályán, ismerősök arcok között egy versenyen sikerült megakasztania, és 25 percig küzdött vele.

Ragadozóhalas házi horgászversenyt rendeztek a hétvégén a Maconkai-víztározón november 13-án, szombaton. Szokás a tavat működtető egyesület életében, hogy olyan versenyt is kiírnak, amelyre csak a dolgozók, egyesületi vezetők vehetnek részt. 

Ezek a rendezvények inkább a csapatépítésről szólnak, mintsem a kőkemény viaskodásról. A szombati eseményen is inkább már az ebéd lebegett a résztvevők ̶s̶z̶á̶j̶a̶  szeme előtt, öt süllőt azért sikerült fogni, csuka nem jött, helyette viszont pár darab tokhal jelentkezett. Köztük a verseny legnagyobb és legkülönlegesebb hal, egy 23 kilós lapátorrú tok. 

„Úszós csukázó felszereléssel, élő kishallal horgásztam, amikor egy szép kapásra lettem figyelmes. Bevágtam, de külső akadás történt, horog a farokúszójába akadt be. Először azt hittem, hogy harcsa. Küzdöttem vele 25 percig, nehéz volt kiszedni” – emlékezett vissza a hétvégén történtekre a Pecaverzum megkeresésére Lévai Attila halőr, aki most a sikeres horgász szerepében tetszeleg. 

A különleges formájú tokhal pontos tömege 23,12 kilónak bizonyult, és felkerült a Maconkai-víztározón rekordlistájára. 

Nem is volt egyszerű megszákolni, de azért csak sikerült. Nem véletlenül előírás a rekordtavon (és a nagytározón is) a nagyméretű merítő használata, hiszen számos másfél méteres példány úszkál a vízben. 

A Maconkai-víztározón évtizedes negatív rekordot döntött a vízállás. Úgy tudjuk, egy méternyi víz hiányzik. Normális esetben ilyenkor 480-490 centi lenne a vízállás, de most csak 385. A téli vízszint 450, ezért eddig minden évben engedtek le a mennyiségből. Most azonban pont, hogy utánpótlásra lenne szükség, de az nem áll rendelkezésre. Hogy miért, arról ITT írtunk.  

Korábban is került már horogra Maconkán kapitális lapátorrú tok. Nézd meg az EGYIKET ITT és a MÁSIKAT PEDIG ITT!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(fotó: Maconkai-víztározó és tórendszere FB-oldala)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!