2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Nagy fogások

Hibátlan tőponttyal dőlt meg a tórekord Látóképen

Hibátlan tőponttyal dőlt meg a tórekord Látóképen

A közel 26 kilós tőponty nem ismeretlen, már többször sikerült horogra csalni. Mindig gondosan bántak vele és visszaengedték, így nagyon jó kondícióban van és szemre is tetszetős, mondhatni hibátlan.

Örömteli hírről számolt be a debreceni Látóképi-víztározó közösségi oldalán. Partra került szerda éjjel a vízből valaha kifogott eddigi legnagyobb ponty!

„Egy pár éve felállított rekord dőlt meg! A sikeres és eredményes horgász, Bardóczi Krisztián két estére ült le a spiccen. Nem hiába dacolt a széllel és az esővel, a hideggel, Fortuna istenasszonya rámosolygott a kitartó horgászra: egyéni és egyben hivatalosan is a tó új rekordja 25,80 kilogramm” – írták. 

A most horogra csalt ponty ráadásul egy ismert lakója a tónak, többször kifogták már. „Szerencsére nagyon jó kondinak és egészségnek örvend: tavaly októberben 23,50 kiló volt, idén már többször is 25 kiló közelében járt, de ezúttal a téli időszakra készülve át is lépte azt” – mutatták be a tórekord példány eddigi „pályafutását”. 

„A horgászok mindig nagy gondossággal helyezik őt vissza, ami nagyon örömteli, hiszen ez az ikonikus, hatalmas hal meg is érdemli ezt a törődést” – fogalmaztak. 

Bardóczi Krisztián dobós módszerrel és minimális etetéssel csapta be ellenfelét, és csütörtök reggel még egy 16,90 kilós tőponty is tiszteletét tette nála mintegy feltéve az i-re a pontot.

A Látóképi-víztározó gratulált a horgásznak: „A hideg téli estéken biztos jó lesz erre a nem mindennapi élményre visszagondolni.” 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(fotó: Látóképi-víztározó FB-oldala)