2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Nagy fogások

Hibátlan tükrössel dőlt meg az Ölbői Horgásztó pontyrekordja!

Hibátlan tükrössel dőlt meg az Ölbői Horgásztó pontyrekordja!

Két éve is kifogták már a halat, de akkor két kilóval kisebb volt a tömege. A tórekord egyben egyéni csúcsot is jelentett a horgásznak.

Nagy Attila az év elején a fejébe vette, hogy három év alatt felkeresi Magyarország összes olyan bojlis horgászvizét, ahol szerinte nagy pontyokat lehet fogni, és még nem járt ott. Lesz dolga bőven az elkövetkező két évben, ugyanis idén eddig öt különböző helyre jutott el, akad még bőven felkereshető helyszín.

„Mi sem hallottunk még az Ölbői Horgásztóról, azért látogattunk el oda október 20-án egy 72 órás túrára” – mondta a Pecaverzumnak Nagy Attila. 

A háromnapos túra során barátjával együtt összesen 368 kiló halat fogtak ki, köztük a legnagyobbat, egy 25 kilós tükröst, amely ráadásul tórekordot jelentett. 

„A második nap pontban délben füstölős kapással jelentkezett a hal. A barátom éppen menni akart el ebédért, de mondtam neki, hogy maradjon. Mivel nem most kezdtem az ipart, amikor felvettem a hallal a kontaktot, már éreztem, hogy nem kicsi példánnyal van dolgom” – mesélte. 

A most 25 kilós tükröst két éve már horogra csalták, akkor viszont két kilóval könnyebb volt a tömege. A hal akkor is tórekord volt, és most is az lett vagy maradt – nézőpont kérdése. 

A hal hírére a szomszéd állásról is átmentek horgászok, hogy csodájára járjanak a hatalmas pontynak, amely 35 perces fárasztást követően érkezett. „Mi mindig behúzzuk a szereléket, a tórekord ponty 110 méteres távolságból érkezett” – hangsúlyozta Attila, aki a Star Baits teszthorgásza.

Korábbi egyéni rekordja (23,80) is megdőlt, így most duplán örülhetett a sikernek. A túra során a kapitális tükörponty mellett a képzeletbeli dobogóra még két töves, egy 21, illetve egy 16 kilós fért fel.

A jövő havi helyszínt is kinézték már maguknak, akkor a Nagykanizsához közel található a Palini-tó lesz az úti cél. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!