2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett
Nagy fogások

Hihetetlen! Harcsa rántott vízbe egy horgászt Somogy megyében

Hihetetlen! Harcsa rántott vízbe egy horgászt Somogy megyében

Van az a harcsa, ami bizony a legtapasztaltabb horgászon is kifog. Főleg, ha a technika ördöge összejátszik a hallal.  

Szabó Lóránt gyerekkora óta horgászik a somogy megyei Hársasberki-tavon. Az utóbbi években főleg a bajszosakat kergeti, eredményes harcsahorgásznak számít. A tórekordot is ő tarja egy 82 kilogrammos példánnyal, de olyan eset, ami a minap, még soha nem történt vele a horgászatai során.

Úszós szerelékkel, erős fonott zsinórral kínálta fel egyágú horogra tűzött pióca csaliját, néhány méterre a parttól. Biztos, ami biztos alapon a mellette lévő stégre feltett egy kamerát, hátha sikerül rögzítenie egy sikeres fárasztást.

Nem kellett sokat várnia a kapásra, a videón látszik, ahogy a gigantikus harcsa elemi erővel indul el, szájában a piócacsokorral. Sajnos a zsinór bevágott a menetek alá, így a fék nem tudott dolgozni, Lórántot így gyakorlatilag berántotta a vízbe a hal! 

A nagy ho-ho-horgászba illő jelenetnek nem lett vízisízés a vége, egy hasas után Lóránt kezéből kirepült a bot, és a kapitális ragadozó a cájggal együtt távozott.

Egy óra keresgélés után végre megpillantotta az úszót, így legalább a felszerelés meglett. A kihajlított horog azért árulkodott a hal méretéről.

A kitartó horgásznak nem szegte kedvét a dolog, tovább próbálkozott. Valamivel arrébb akasztott egy húsz, majd egy harminc kiló körüli harcsát, ezekről képeket is küldött a Pecaverzumnak.

Aznap este még visszatért az eredeti helyszínre, ahol újból megakasztott egy nagybajuszút. Sajnos az sem lett meg, a horog kiakadt, de a hal mozgásából és méretéből arra következtet, elképzelhető, hogy ismét a bottolvaj harcsával volt dolga.

Rafinált harcsákkal más horgászoknak is volt már különleges kalandja: ezt a bajszost például hónapokig követték a pecások. Egy hete pedig majdnem megdőlt az országos rekord: egy száztíz kilós (!) hal került terítékre Hajdú-Bihar megyében. 

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Küldj sztorit!

Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a pecaverzum@gmail.com címen vagy Facebook Messengeren.

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!