2024. július 16. kedd | Valter
Nagy fogások

Hipp-hopp kétszer is kifogták a hatalmasra nőtt zalalövői pontyot

Hipp-hopp kétszer is kifogták a hatalmasra nőtt zalalövői pontyot

„Megvan az idei első 20+” – írta Facebook-oldalán a zalalövői Borostyán Horgász Egyesület, miután horogra akadt egy 21,90 kilós ponty. A hal igencsak kiéhezhetett, hiszen 24 órán belül kétszer is horogra akadt.

Március 29-én, pénteken egy 12 éves osztrák vendéghorgász fogta ki a pontyot, amelyről érdekes adatokat osztottak meg a zalalövőiek.

„Az előéletéről annyit tudunk, hogy 2019. november 14-én került a tavunkba 13,70 kilós tömeggel. Igazán szépen gyarapodott” – olvasható az egyesület Facebook-oldalán a pontyról, amely ezek szerint saját tömegének a több mint másfélszeresére gyarapodott négy és fél év alatt.

A fiatal horgász ráadásul nem akármilyen körülmények között terelte partra a halóriást, hiszen szakadt az eső és orkán erejű szél fújt a nyugat-magyarországi tó partján.

A hal pedig igencsak megéhezett a sok izgalom láttán, hiszen az osztrák pecás után, szombaton Rosta Attila is a hibátlan ponttyal fotózkodhatott.

Ezek szerint érdemes ráhajtani a kapitális halra, hiszen, ha minden csoda három napig tart, akkor pár óráig még jó esély lehet az újbóli kifogására.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Borostyán Horgász Egyesület FB-oldal)