2024. június 20. csütörtök | Rafael
Nagy fogások

Partra került 2021 vélhetően legnagyobb busája

Partra került 2021 vélhetően legnagyobb busája

Másfél órán keresztül ment a csata Bakonyi Balázs és egy 68 kilogrammos busa között. A küzdelmet végül a horgász nyerte, és sikerült szákba terelnie a kapitális példányt, ami pergetés közben, kabátba akadva jött. 

Harcsázni készült Bakonyi Balázs a Ráckevén, de végül egészen más zsákmány akadt a horgára. „Az unokatestvéremmel mentem le horgászni. Pergetünk, és én egyszer csak úgy éreztem, mintha leütötte volna a hal – kezdte a nem mindennapi sztorit Balázs. – Az unokatestvéremnek van egy csónakja, de onnan öt kilométerre. Amikor megéreztük, hogy nagy hal van a horgon, el akart menni érte, de mondtam neki, hogy hagyja, ha elmegy a zsákmány, akkor elmegy. Fél órán keresztül azt hittük, hogy harcsával van dolgunk. A farkával ugyanis pont mindig megütötte a zsinórt, miközben ment befelé.”

Balázs egy 50 grammos dobósúlyú bottal a kezében állt a parton, és 150 méternyi 25-ös fonott zsinór volt a 40-es orsó dobján. „A hal első pár kirohanása megközelítette már a 150 métert, de szerencsére nem szaladt le az összes zsinór. Nagyon sokáig tartotta magát a busa, hiába álltam bele a fárasztásba. A súlya miatt nehéz volt felhúzni, de a végére azért nagyon elfáradt. A partszélen 3-4 méter hosszan kicsi a vízmélység, csupán 50-60 centiméter, ott húztam fel a busát.”

A kapitális méterű hal hossza 138 centiméter volt, a súlya pedig 68 kilogramm!

Kitartóan küzdött a busa, másfél órán keresztül állta a sarat, és csak azután adta meg magát ez a gyönyörű példány.  

Vélhetően ez az év eddigi legnagyobb busája, amelyet kifogtak, legalábbis mi nem hallottunk nagyobbról? Te igen, írd meg nekünk a [email protected] címre!

Horogra akadt az RSD-n egy 46 kilós busa, és kifogták a vízterület idei legnagyobb amurját is! 

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz küldeni nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!