2024. július 16. kedd | Valter
Nagy fogások

Ismét elcsábult Legenda, a húszkilós fekete amur

Ismét elcsábult Legenda, a húszkilós fekete amur

21,6 kilogramm a pontos súlya most Legendának, annak a fekete amurnak, ami negyedik alkalommal akadt Vogel András horgára. A Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark egyik kuriózuma a hal, ami ezúttal meglepetést okozott a rutinos pecásnak.  

Legenda ez egyike a Diana-tó legnagyobb fekete amurjainak. A nevét Vogel András adta, a horgászvíz egyik tulajdonosa. „Legalább negyven-ötven napot horgászom itt minden évben. Általában azért ülök le pecázni, hogy ezt a halat megfogjam. Most azonban nem kifejezetten rá horgásztam, hiszen tíz napja már sikerült megfognom. Meglepetés volt, hogy ilyen gyorsan újra a kezemben tarthattam” – tudta meg a Pecaverzum Andrástól.

A horgász egy éjszakán át próbálkozott a nádszélben a halfogással, de nem sikerült, ezért taktikát váltott. A nádastól balra lévő sziget csücskét próbálta meghorgászni. „A szelektálás miatt jó nagy bojlikat használtam. Kettő darab 28 milliméterest tűztem fel. Ezúttal pisztáciás ízesítésű bojlikat választottam. A csalit etetőhajóval juttattam be a kiszemelt helyre, három órával később pedig meg is érkezett a kapás” – mesélte András, aki a fárasztás első perceiben nem is sejtette, hogy Legendával van ismét dolga.

Hiába több mint húsz kiló a hal, nem érezte a súlyát, mert végig felé jött a fekete amur. „Az is jellemző rá, hogy megakasztás után fölcsap a farkával vagy kicsap a vízből, de ez most teljesen elmaradt. Ezért azt gondoltam, hogy a kisebbek közül sikerült egyet megfognom. A fekete amurokra jellemző módon rázta a fejét, és megütötte a farkával a zsinórt, ahogyan a harcsák szokták” – részletezte a fárasztás izgalmas perceit.

A hal már csupán 15 méterre volt a parttól, amikor András meglátta, hogy ismét Legendával akadt össze. „Hatalmas öröm volt! Odarohantak a gyerekeim is, mert ők még sosem látták Legendát. Végül a hatéves fiam készített rólunk fotót, és természetesen visszaengedtük a gyönyörű zsákmányt."

András elárulta, az összes húsz kiló feletti halnál leakasztja az előkét, és a kép azzal együtt kerül ki a falra. Ez már a hetedik lesz, amit kitehet a büszkeségei közé.

Legendát sikerült videón is megörökítenie egy csapatnak, amelynek tagjai 2019-ben három napot töltöttek a Diana-tavon.

Nézzétek meg, hogyan sikerült partra terelnie egy gyönyörű fekete amurt Kardos Károlynak Dombóváron! A videót és a kalandos sztorit ITT találjátok!  

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!