2022. január 18. kedd | Piroska
Nagy fogások

Január 3-án fogtak 21 kilós pontyot Békéscsabán

Január 3-án fogtak 21 kilós pontyot Békéscsabán

Azt követően, hogy január 2-án már fogtak az országban egy 20 kiló feletti pontyot, másnap egy még nagyobb került partra. A sikeres horgász az év első kapását váltotta kapitális halra.

Az év végi és az év eleji enyhe időjárásnak köszönhetően szépen lehetett fogni a pontyokat. Szó nincs arról, hogy a szezonnak vége lett volna!

Igazán remekül indult a 2022-es esztendő, ugyanis már január 2-án partra került az újév első 20 kiló feletti példány. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

És amilyen jól indult január, legalább annyira jól is folytatódott – már, ami a kapitális pontyokat illeti. A Pecaverzum értesülései szerint az országban több helyen is, köztük Merenyén is horogra akadt már egy 20 kilót meghaladó ponty. 

No, de mi most ne azzal a hallal foglalkozzunk, hanem egy másikkal, amiről több információval és fotóval rendelkezünk!

A helyszín a békéscsabai Nagyréti-tó, az időpont pedig január 3. kora délután. 

Fehér Zsolt 24 órás horgászatot tervezett a vízre, a 8-10 fokos hőmérséklet még számára is elviselhetőnek tűnt, és úgy gondolta, a halak kapókedvének is jót tehet a hirtelen érkezett téli felmelegedés. 

„11 óra körül húztam be a felszereléseimet etetőhajóval, és 14 órakor már be is csippant a kapásjelzőm. Ejtős kapásra vágtam be, és egyből érzetem, hogy jó hal lesz” – mondta a Pecaverzumnak. 

Egész gyorsan kijött, 15 perc alatt, amit Zsolt annak tulajdonít, hogy ilyenkor még eléggé be vannak lassulva a pontyok, nem annyira aktívak. 

„Amikor megláttam a merítőben, mondtam is, hogy ez bizony nem kicsi. Rendesen bele kellett kapaszkodni a szákba, hogy ki tudjam emelni” – érzékeltette, hogy igencsak jó húsban volt a „kicsike”.

Mérlegre is került, a mutató pedig 21 kilónál állt meg. Zsolt nem is kívánhatott volna szebb évkezdést. „Elképesztő volt. Az év első kapása, és rögtön egy 21 kilós ponty” – lelkendezett. 

A technikáról szólva elárulta, 100 méteren egy kisebb magvas etetést alakított ki, legfőképp kendert, repcét és csemegekukoricát és nagyon kevés félbevágott bojlit használt. Egyik botjával azt vette célba, míg a másikkal keresőhorgászatot folytatott. 

Jól is tette, hogy nem egy helyen próbálkozott, mert a halat bizony nem az etetés adta, hanem a nádfal széle, 130 méterre a parttól. A csali 15 milliméteres halibut pellet volt, amelyet kikönnyített egy félbevágott, szintén 15-ös pop-uppal. 

„Egy horgász volt rajtam kívül az egész tavon, ahol található egy faház is. Oda is mehettem volna, de annyira éreztem, hogy most a tónak nem azt a részét kell választani, hanem a másik sarkát, mert a szél oda fogja tolni a halakat” – magyarázta, hogy miért a 11-es álláshelyen kezdte meg a horgászatot, és sátrazott inkább. 

Az éjszaka csendesen telt, aztán másnap délelőtt érkezett még egy 14 és egy 10 kilós ponty, de utána sajnos Zsoltnak már pakolnia kellett. Sajnálta is, mert szerinte beindultak volna a halak, ha még maradhat. Sebaj, így sem lehet semmi oka a panaszra!

0 kilós busát fogtak Kőteleken. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

2021 legnagyobb pontyai egy cikkben. KLIKKELJ IDE a legjobb képekért!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? KATTINTS IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!