2022. május 21. szombat | Konstantin
Nagy fogások

Már ki is fogták az idei év első 20 kilós pontyát

Már ki is fogták az idei év első 20 kilós pontyát

Nem kellett sokat várni 2022 első kapitális pontyára. A 20 kilót közelítő példány január 2-án bojlira csábult el.

Egy hétig volt jég alatt a Nógrád megyei Palotási-víztározó, ahol a horgászok folyamatosan érdeklődtek ez idő alatt az aktuális helyzetről, mert már mentek volna a vízpartra. 

Január másodikán kis is olvadt a víz, az előző napi nagy erejű szél szétverte a jeget, és az enyhülő időjárás is elősegítette, hogy pecázhatóvá vált a népszerű horgászvíz. 

Komáromi Tibor, a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület elnöke a Pecaverzum megkeresésére elmondta, az idei év kiválóan indult, hiszen már január 2-án partra került egy közel 20 kilós ponty. 

„Visszatérő napijegyes horgászok érkeztek hozzánk húzós pecára. Kora délután, fél 2 felé jelezte Hartó János a halőröknek, hogy nagy pontyot fogott. Több pontyot is fogtak aznap a víztározón, például 8 kilósat is, és volt egy még nagyobb, amely szákolásnál ment el” – nyilatkozta Komáromi Tibor.

Az elnök azt is kiemelte, nagyon ritka történés, hogy rögtön jégolvadás után fogjon valaki 20 kilót megközelítő pontyot. Érthető is a mosoly a sikeres horgász arcán, ennél jobban ugyanis aligha kezdhette volna az újévet.  

36,4 kilós ponty. Nézd meg a palotási tórekordot ITT!

Merészet álmodtak a Palotási-víztározó kezelői, és kiírtak egy olyan horgászversenyt, amire még soha sem volt példa Magyarországon. 8 millió forint lesz a fődíj! Tudj meg többet IDE KATTINTVA!

Itt vannak 2021 legnagyobb pontyai! Nézd meg a válogatást IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? KATTINTS IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!