2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Versenyek

Nyolcmillió forint lesz a fődíj egy magyar horgászversenyen

Nyolcmillió forint lesz a fődíj egy magyar horgászversenyen

Merészet álmodtak a Palotási-víztározó kezelői, és kiírtak egy olyan horgászversenyt, amire még soha sem volt példa Magyarországon. A nemzetközi megmérettetésre öt kvalifikációs fordulót rendeznek. Aki bejut a döntőbe, garantáltan pénzdíjat nyer. A fődíj pedig nyolcmillió forint!

A verseny – hasonlóan a nagy pókerbajnokságokhoz – komoly fődíjat tartogat a végső győztesnek. Ez pedig egészen pontosan nyolcmillió forint. Igaz a nevezési díj sem kevés, 240 ezer forint. 

Komáromi Tibor, a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület elnöke a Pecaverzum megkeresésére elmondta, Magyarországon először – több mint húsz éve – a Palotási-víztározón rendeztek bojlis horgászversenyt. „Bármilyen módszerrel lehet horgászni, tehát behúzni és feederezni is lehet. Reméljük, hogy ezzel a versennyel hagyományt teremthetünk. Mindig vannak rivalizálások, ellentétek, de mi azt szeretnénk, hogy mindenki választhasson a módszerek között. A fejlődést úgysem lehet megállítani, szóval nálunk nem lesznek ilyen megkötések” – hangsúlyozta a versenykiírás egyik legfontosabb pontját. 

A „30-ak csatája” elnevezésű versenyre 2022. áprilisa és szeptembere között kerül sor. Összesen öt kvalifikációs fordulót írtak ki, a finálét pedig szeptember 25. és szeptember 29. között rendezik. „Aki bejut a döntőbe, már biztosan visszanyeri a nevezés árát” – mutatott rá az elnök, miért éri majd meg komolyan venni a pecát.

A fordulók és így az utolsó, a nyolcmillió forintról döntő versenynapok időtartalama is hatvan óra lesz. 

A Nográd megyei, 63 hektáros Palotási-víztározó nemzetközileg is ismert vízterület. Komáromi Tibor elmondása alapján Európa több országából is rendszeresen keresik fel a tavat horgászok, így a versenykiírást is hat nyelven fogják majd kiadni, bízva abban, hogy a megmérettetésre minél többen neveznek be a határon túlról is. 

A több mint ötvenéves tavat még sosem halászták le, ezért kiemelkedő halállománnyal rendelkezik. Élnek a vízben gyönyörű, húsz kilót meghaladó spanyolmintásak és bőven harminc kiló feletti pontyok is, de az amurállomány is nagyon szép. 

A Pecaverzum is beszámolt már Beck Nándor kivételes fogásairól: a horgász törzshelye a Palotási-víztározó, ahol rendszersen fogja a nagyobbnál nagyobb halakat

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!