2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Nagy fogások

Kiskamasz birkózott meg az öreg, cibakházi amurral

Kiskamasz birkózott meg az öreg, cibakházi amurral

Húszkilós amurt terelt sikeresen partra egy tizenéves fiatal horgász a Cibakházi Holt-Tiszából. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen nemrég éppen a turizmus népszerűsítését tűzték ki célul. Ez a fogás most igazán jó marketing a víznek. 

Ritka pillanat az ember életében, amikor már nagyon fiatalon hatalmas hallal küzdhet meg. Nos, a cibakházi Vass Nimród már kiskamaszként magasra tette a lécet a húszkilós amurral. Sokan egész életükben nem fognak ekkorát, mint ő a minap! 

A Pecaverzum megkeresésére Varga Mátyás, a Cibakházi Vegyesüzemi Horgászegyesület holtág-rehabilitációs referense elmondta, személyesen ismeri az édesapát és a fiát is, akik rendszersen horgásznak a holtágon, de nyilatkozni sajnos nem akartak, így ő is csak a hal súlyát és a sikeres horgász nevét tudta megmondani. „Tisztelet a halnak” – ennyit írt az apuka a poszthoz.  

Az egyesület Facebook-oldalára felkerült fotók szerint az amur vélhetően éjszaka érkezett, és másnap reggel is készült róla egy kép.

A hal természetesen visszanyerte szabadságát: Nimród a rutinos rókákat is megszégyenítő gondossággal, a vízbe állva engedte vissza.

A Cibakházi Holt-Tisza 17 kilométert megközelítő hosszúságával Magyarország egyik leghosszabb tiszai holtágának számít. A község szeretné minél jobban kiaknázni ezt a különleges természeti adottságát, többek között a horgászok számára akarják vonzóvá tenni a települést – erről a polgármester beszélt a közelmúltban.

Hegyes Zoltán közölte, dolgoznak egy horgászturisztikai stratégián: a horgászrendet már megújították és készül az új halgazdálkodási terv is. 

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!