2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Nagy fogások

Közel két kilót fogyott a jelölt szegedi tükrös

Közel két kilót fogyott a jelölt szegedi tükrös

Sikeres horgásztúrán van túl apa és fia, akik ráadásul egy jelölt pontyot is fogtak. A halat az egyedi azonosítója alapján sikerült beazonosítani, majd visszaengedték a vízbe.  

Bánfi József és fia, Dávid júliusban négy napot töltött az Atkai Holt-Tiszán, azon belül is az atkai bojlis pálya szakaszán, az 1-es számú horgászhelyen. 

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének (HECSMSZ) elküldött beszámoló tanulsága szerint a párosnak „tökéletes időjárási viszonyok” között több nagytestű ponty sikeres fogása mellett egy gyönyörű tükröst is sikerült lencsevég elé helyezniük. 

Utóbb említett halat ráadásul egyedi azonosítóval jelölték meg 2020. április 16-án. A szegedi tükrös (37181) akkor 12 kilót nyomott, most azonban ennél majdnem két kilóval kevesebbet, egészen pontosan 10,35-öt mutatott a mérleg. 

„Testtömege közel 1,7 kilóval kisebb, mint a kihelyezést megelőzően, az ok feltehetően, hogy a halak telepítése a pontyok ívási időszaka előtt, míg a mostani kifogása ívás utáni időszakban történt” – vonta le a következtetést a  HECSMSZ. 

A szép, jelölt tükröst természetesen a horgász visszaengedte élőhelyére.  

Egyedi azonosítóval ellátott halakról már a Pecaverzum is többször beszámolt. Legutóbb arról írtunk, hogy kifogták az egyik legnagyobb Maty-éri anyapontyot

(fotók: HECSMSZ)

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!