2024. június 19. szerda | Gyárfás
Nagy fogások

Megdőlt a 12 éve beállított harcsarekord az RSD-n – fotókkal

Megdőlt a 12 éve beállított harcsarekord az RSD-n – fotókkal

Szédületes hírrel jelentkezett a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ): megdőlt az abszolút harcsarekord a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon (RSD).

„A mai napon megdőlt a hivatalos Duna-ági abszolút harcsarekord egy hitelesített 74 kilogrammos példánnyal” – jelentette be az RDHSZ közösségi oldalán október 7-én, szombaton.

A hatalmas, több mint kétméteres ragadozó Szigetcsépen nem sokkal éjfél után vett fel egy bodorkával csalizott stupekes készséget. 

A kapást mindösszesen 20-25 perces csónakos fárasztás követte – írják a rövid beszámolóban. 

A gyönyörű hal a reggeli mérlegelés és hitelesítés után visszanyerte szabadságát. Az RDHSZ nem közölte a horgász nevét, de a megjelent poszt alatti kommenteknél többen is Dani Tamásnak gratuláltak. 

Az új rekord cikkünk írásának pillanatában még nem került fel az RDHSZ rekordlistájára, de minden bizonnyal csak idő kérdése. (ITT várható, hogy megjelenik.)

A korábbi csúcstartó Závory Zsolt (Neptun HE) volt, aki 2011. október 29-én fogott egy 70 kilós, 190 centiméteres harcsát az RSD 4-5 folyamkilométere között. 

Érdekesség, hogy még sosem tereltek partra olyan 200 centimétert meghaladó harcsát az RSD-ből, amely felkerült volna a rekordlistára, a mostani az első. 

Hosszban a második legnagyobb és a korábbi abszolút második helyezett (jelenlegi harmadik) egy 69 kilós, 200 centiméteres példány volt, amelyet Reisinger János (Neptun HE) akasztott 2016. július 4-én. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)