2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Nagy fogások

Megdőlt a pontyrekord a Lőrintei-tavon!

Megdőlt a pontyrekord a Lőrintei-tavon!

Mostantól Szitkovics Richárd nevéhez fűződik a Lőrintei-tó hivatalos rekordja: 26,50 kiló! Élt a vízben ennél nagyobb ponty is, de ő sajnos már elpusztult, a halőr ház előtt emlékhelyet kapott.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


48 órás horgászatot tervezett Szitkovics Richárd az Ajkában található Lőrintei-tónál. Szeptember 10-én, pénteken érkezett, és száz méterre húzta be felszereléseit. Be is érett gyorsan etetése, már a délután folyamán sikerült horogra csalnia néhány 15 kiló fölötti pontyot. 

Az éjszaka csendesebben telt el, viszont szombaton – megint csak – délután egyre többször szólalt meg a szívet melengető, csipogó hang. 16 óra után járhattunk nem sokkal, amikor egy komótos, ejtős kapásra lett figyelmes Richárd. 

„A fárasztás körülbelül húsz percig tartott, de a hal a fejét csak a legvégén dugta ki a vízből. Amikor megláttuk a fiammal, akkor már ő mondta, hogy ez húsz kiló fölötti. A csali két darab 20 milliméteres, vegyes gyümölcsös bojli volt. Szerettünk volna videót is készíteni, de kiugrott az úszó mérlegelőből, és meglépett, fotóból is csak pár darab készült” – nyilatkozta a Pecaverzumnak a sikeres horgász. 

A hal miután partra került, és megmérték, kiderült, ez mostantól a hivatalos tórekord: 26,50 kiló! Fogtak már ennél nagyobb halat is vízből korábban, de sajnos már elpusztult. 

A Pecaverzum megkeresésére Csurgó Gábor halőr elmondta, a Mazsola nevű hal – akit sokan csak Mazsiként ismertek, és 30 kiló feletti példány volt – 2020-ban hunyt el. A kapitális pontyot a halőr ház előtt temették el, még emlékhelyet is kapott. Volt egy másik ismert haluk is, Cipó (26,20 kiló), ő a nyár elején távozott az örök pontymezőkre.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!