2022. december 8. csütörtök | Mária
Nagy fogások

Megdőlt a tórekord Koiországban

Megdőlt a tórekord Koiországban

A Somogy megyei Kiskorpádi Szigetestó szinte összes halának már adtak nevet. A most kifogott, közel 20 kilós új tórekordot Reménynek hívják. 

Szinte nem telik el nap úgy, hogy a tógazda, Kovács Mihály ne számolna be valamilyen fogásról a Somogy megyei Kiskorpádi Szigetestóról. 

A 100 éve létesített vízterületet sokan Koiországként ismerik, emlegetik. Nem véletlenül, minden bizonnyal ebben a tóban él a legtöbb koi ponty idehaza. 

Szeptember 21-én, szerdán is különleges fogásról adott hírt a tógazda, a horogra csalt hal ráadásul ráadásul nemcsak szépsége miatt érdekes, hanem azért is, mert rekordot döntöttek vele.

„Új koi tórekord Kiskorpádon. Sanyi új egyéni rekord és új tórekord koit fogott” – közölte Kovács Mihály közösségi oldalán. 

A partra került halnak a Remény nevet adták, és a mérlegeléskor 19,9 kilót nyomott. A sikeres horgász Fekete Sándor a tó 2-es állásáról bírta kapásra az új csúcstartót. 

Koiország egyedi mintázatú halairól már a Pecaverzum is többször beszámolt. A Rambo nevű hibrid koi páratlan, összetéveszthetetlen mintázattal rendelkezik. Aki egyszer meglátja, biztosan bármikor felismeri. Nézd meg Rambót ITT!

Egyetlenegy harcsa él Kiskorpádi Szigetestóban. Nem akármilyen színe van annak sem, majdhogynem fehér. Ismerkedj meg Zoltánnal, a ritka küllemű harcsával IDE KATTINTVA!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Kovács Mihály FB-oldala)