2024. március 1. péntek | Albin
Nagy fogások

Megdőlt az abszolút busarekord az RSD-n, ráadásul kuttyogatva fogták!

Megdőlt az abszolút busarekord az RSD-n, ráadásul kuttyogatva fogták!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára feltöltött legfrissebb adatlapokból kiderül, hogy megdőlt az abszolút Duna-ági busarekord.

Az RDHSZ igazi szenzációként számolt be a busarekord megdöntéséről. És valóban, nemcsak a hal tömege, hanem a horgászati módszer miatt is különlegesnek mondható a fogás. 

„Megdőlt az abszolút Duna-ági busarekord, ugyanis egy 69 kilogrammos planktonevőt hitelesítettek a halőr kollégák Makádon” – közölte a Facebookon az RDHSZ.

Az újdonsült ifjú horgászrekorder Bán Szabolcs (Petőfi HE) alapvetően harcsára pályázott, és kuttyogatás közben szabályosan a hatalmas busa szájába akasztotta a horgot.

A rekordlista adatlapjából kiderül, hogy a hal hossza 120, kerülete 106 centiméter volt, és július 14-én, pénteken 11 óra 30 perckor terelték szákba a Ráckevei-Soroksári Duna főgán (RSD). 

Hogy mi volt a csali, az nincs megadva. A fárasztásra napos időben került sor, és 30 percig tartott. 

Idén már másodjára dőlt meg a busarekord az RSD-n: január 17-én Tiszavári Gergő Attila (Vegyesüzemi Dolgozók HE) egy 56 kilós példánnyal állt az élre, de csak mostanáig. (Nézd meg a halat ITT!)

Bán Szabolcs ráadásul jócskán túlszárnyalta a korábbi csúcsot, egészen pontosan 13 kilogrammal, ezzel igencsak magasra feltéve a lécet más horgászok számára. 

A hivatalos országos rekordlistát egy 80 kilós busa vezeti, amelyet Boros Tibor csalt horogra a Lázbérci-víztározón 2017. szeptember 16-án. 

Bán Szabolcs egyébként idén már több tonna busát engedett vissza elmondása szerint az RSD-be. Tudj meg többet ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)