2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Nagy fogások

Megdőlt az abszolút pontyrekord az RSD-n – fotókkal

Megdőlt az abszolút pontyrekord az RSD-n – fotókkal

Az új rekordert Polyák Attilának hívják, aki Újszászi Henrik 2018-ban fogott pontyát tudta felülmúlni, és került a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájának az első helyére. 

A Ráckevei-Soroksári Dunán (RSD) az elmúlt években nem tudtak a horgászok 30 kilogrammot meghaladó pontyot, aztán idén májusban megtört a jég, és Boros Gyula egy 31,05 kilós, 97 centiméteres példányt terelt szákba, amellyel felkerült az RDHSZ rekordlistájának negyedik helyére. 

Az RDHSZ tájékoztatása szerint június 15-én, szerdán egy újabb 30 kiló fölötti hal került partra, sőt, a most kifogott tőponty egyenesen a rekordlista élére állt.

„Egy egészen friss hír: ma éjszaka megdőlt a Duna-ági pontyrekord! A halőri szolgálat hitelesített egy 32,93 kilogrammos pikkelyest, amelyben még nem volt chip” – közölték. 

Polyák Attila (Kék Duna HE) egy viszonylag rövid, 15 perces csónakos fárasztást követően egy 94 centiméter hosszú, 98 centiméter kerületű pontyot mérlegelhetett.

A rekordlista adatlapja szerint az RSD főágából, a Somlyó-szigeten csalta horogra az új csúcstartó halat paprikás bojlival. 

A felszereléséről annyit lehet tudni, hogy 3 méteres, 3,25 librás botot, 0,35-ös monofil zsinórt és 4-es horgot használt.

Az RDHSZ rekordlistájának első helyén egészen mostanáig egy 2018. október 2-án kifogott 32,60 kilós ponty állt, amelyet Újszászi Henrik terelt szákba. Polyák Attila hala tehát 33 grammal múlta felül Újszászi Henrikét. 

 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: RDHSZ)