2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Nagy fogások

Meglepetésvendég: 45 kilós busa színesítette a pontyozást Látóképen

Meglepetésvendég: 45 kilós busa színesítette a pontyozást Látóképen

A halat a tó legmélyebb részén akasztották, és mivel szabályosan fogták és inváziósnak számít, ezért nem engedték vissza a vízbe. 

A Látóképi-víztározó Facebook-oldalán megjelent beszámoló alapján a hosszú hétvégén Babotán József a tó egyik legmélyebb részét választotta horgászatának helyszínéül, ott próbálta kapásra bírni a pontyokat. Sikerült is neki, de egy igazán nagy slusszpoénja is akadt a pecának: nem várt óriással hozta össze a szerencséje.

A busa megakasztása után elemi erővel lehúzott jó pár méter zsinórt, mire végre sikerült megállítani, és közel félórás fárasztás után megadta magát a monstrum.

A halőrök a fogás hírére egyből a helyszínre siettek, ahol a mérlegeléskor kiderült, hogy a hal tömege elérte a 45 kilogrammot.

„Érdekesség, hogy horgásztársunk tavaly májusban ugyanezen a helyen egy közel 50 kilós harcsát fárasztott ki sikeresen. Úgy látszik, a meglepetésvendégek továbbra is részesei a horgászatainak! A nagy élményhez és a hatalmas halhoz ezúton is gratulálunk” – írták a posztban.

Mivel a halat szabályosan fogták, a horog a szájába akadt, így a szabályok értelmében nem is engedték vissza a vízbe, ugyanis a busa inváziósnak számít. 

A Pecaverzum megtudta, a Látóképi-víztározón nagyon kevesen horgásznak busára, pedig lenne értelme. Ezt bizonyítja a mostani fogás, és az is, hogy tavasszal rendszerint szoktak felszínre kerülni 60-65 kilós busatetemek. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Látóképi-víztározó FB-oldala)