2022. december 8. csütörtök | Mária
Nagy fogások

Osztrák horgász fogott egyméteres csukát a Tiszából

Osztrák horgász fogott egyméteres csukát a Tiszából

Országszerte sikeresen fogható a csuka, egyre több beszámolóban jelennek meg hatalmas példányok. 

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapjára nemrég feltöltött fogás is arról tanúskodik, hogy érdemes mostanában erre a fajra célzottan próbálkozni.

„Simon Feichtinger osztrák horgásztársunknak a Tiszából sikerült kifogni a képen látható gyönyörűen szép, 100 centiméteres csukát” – közölték.

Az nem derült ki a feltöltött adatokból, hogy a horgász milyen módszert alkalmazott november 4-én, de az biztos, hogy csaliként kishalat használt.

Az osztrák horgász a hal tömegét nem mérte le. Miután lefotózta, visszaengedte.

Bolla Máté is a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.-vel osztotta meg 93 centiméteres csukájának a történetét, amelyet a Tisza-tóból, az Abádszalóki-medencéből emelt ki október 30-án.

„Kollégáimmal egy növénnyel sűrűn benőtt területet dobáltunk az Abádszalóki-medencében, amikor egy jól sikerült dobás után szinte azonnal elnehezedős kapásra vághattam be. A bevágás után egyből éreztem, hogy jobb hallal van dolgom. Keményen küzdött, rengeteg növényt összeszedett, ami végig nehezítette a fárasztást. Több alkalommal kézzel kellett kiszabadítani a zsinórt a feltorlódott növénycsomóból, miközben a hal folyamatos kirohanásokkal nyerte a métereket, és gyűjtötte a további gazokat. Végül sikerült megszákolni, majd gyors fotózás és mérlegelés után kíméletesen visszaengedni. A hal 93 centiméter és 7,24 kilogramm volt” – fogalmazott Bolla Máté.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.)