2023. december 1. péntek | Elza
Nagy fogások

Partra került az RSD idei legnagyobb pontya

Partra került az RSD idei legnagyobb pontya

Az éjfél után 10 perccel érkezett hal megközelítette a 30 kilót, és kifogójának jövő évre szóló éves területi jegyet ért. 

Kifogták az idei legnagyobb pontyot a Ráckevei-Soroksári Duna-ágból (RSD) – számolt be közösségi oldalán a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ).  

„Idei legeredményesebb rekorderünk, Siket Máté jó úton jár afelé, hogy az abszolút lista legjobbjává váljon. Újabb lépés ebbe az irányba, hogy sikerült megakasztania 2022 eddigi legnagyobb pontyát, ami 28,43 kilogrammot nyomott a mérlegen, közel méteres hosszal” – közölték. 

Siket Máté valóban az rekordlista rendszeres szereplője, neve mellett 20 fogás található. Ezek közül 18 darab idei, 2 pedig tavaly őszi. 

A most szákba terelt pikkelyesnek 95 centiméter volt a hossza és 86 a kerülete. Az RSD rekordlistájának adatlapjára felkerült információk szerint a hal október 3-án, 0 óra 10 perckor érkezett Ráckevén, a Somlyó-szigeten.

A 3,6 méteres, 2,75 librás botjára 0.35-ös monofil zsinórt és 4-es horgot szerelt Siket Máté, aki a partról gyenge északi szélben 50 percig fárasztotta a rekorder pontyot, ami bojlira kapott rá. 

 

A sikeres horgász örömét csak fokozza, hogy mivel átlépte a 25 kilót, jövő évre szóló területei jegyet nyert.  

Az RSD rekordlistáján Siket Máté ezzel az abszolút 11. helyet foglalja el. Az első helyen egy 2018. október 2-án kifogott 32,600 kilós ponty áll, amelyet Újszászi Henrik csalt horogra.  

Az adatbázis utóbbi pontyon kívül még három darab 30 kiló felettit tartalmaz, a többi mind az alatti. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)