2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Nagy fogások

Sokkot kapott a horgász: négykilós amur nyelt tövig egy küszt

Sokkot kapott a horgász: négykilós amur nyelt tövig egy küszt

Mindenre gondolt, csak amurra nem. „Mikor megláttam, mit fogtam, nem nagyon hittem a saját szememnek” – hüledezett a jókora nádrágó láttán a horgász.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Henschl Zsoltról júniusban már írt a Pecaverzum, akkor egy különleges halat, egy tízkilós koromfekete pontyot fogott egy csatornából. Elmondása szerint 45 éve horgászik, soha sem történt még vele olyan, mint ami szeptember 10-én, pénteken este a Sió-csatornán.

Egy közel tíz centis küsszel csalizott fenekezős készséggel, süllőre pályázott. Fonott zsinór, csúszó ólom és süllőző horog – így nézett ki a szereléke. Már jócskán besötétedett, mikor ejtős kapásra lett figyelmes. 

„10 centit ment lefelé a jelző, majd megállt. Ezután két kis rántás következett, majd pár másodperc szünet, hogy aztán a jelző egészen a botig emelkedjen. Akár egy igazi süllőkapás. Bevágás után éreztem, hogy jó súlya van. Mondtam magamban, ha ez süllő, akkor jó hal lesz – vágott bele a történetbe Zsolt. – Aztán egyből elkezdte húzni a féket, pedig elég szorosra volt állítva. Na, akkor harcsára gyanakodtam. Mikor elkezdett felém jönni, és ahogy a lábán előtt elúszott, a fejlámpával világítottam, még egy pillanatig azt hittem, hogy egy őrült nagy balin.”

Se nem harcsa, se nem balin, se nem süllő, ez bizony egy négy kiló körüli amur volt, amelyre álmában sem gondolt volna Zsolt. „Amikor megláttam, mit fogtam, nem nagyon hittem a saját szememnek. Le voltam sokkolva. Amikor felvittem a szákban a partra, akkor szembesültem vele, hogy a horog nemhogy a szájában, de egészen lent, a torkán volt.”

Mondhatni tehát, hogy tövig benyelte… Az amur a tíz centis küszt. Sajnos ez a művelet számára olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy Zsolt bármennyire szerette volna visszaengedni, nem lett volna sok értelme. „Megsebezte magát olyannyira, hogy nem élte volna túl a nagy vérveszteséget, ezért kénytelen-kelletlen hazavittem. Fogtam már amurt csontival, három centis wobblerrel, gumihallal, de ilyet még nem pipáltam. Nálam most végleg megdőlt ez az amur növényevő dolog. Kellett pár perc, mire fölocsúdtam” – mesélte. 

Érdemes megnézni, mit művelt az amur a horoggal. Nem sokon múlt, hogy kiegyenesítse.

Hozzá is tette Zsolt, hogy aki teheti, kerülje ezt a típust. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(nyitóképünk illusztráció, Zsolt egy korábbi fogását ábrázolja)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!