2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Nagy fogások

Tórekord harcsával ünnepeltek születésnapot Környén

Tórekord harcsával ünnepeltek születésnapot Környén

A sikeres horgász egy 8 kilós harcsának is örült volna elmondása alapján, nemhogy egy 80 kilósnak. Az új tórekord 5 kilóval szárnyalta túl a korábbi csúcstartó halat. Mivel a harcsa feje megsérült, nem engedték vissza. 

Egy 240 centiméteres, 80 kilós harcsa akadt Kongyik István horgára a Komárom-Esztergom megyei Környei-tavon augusztus 6-án, szombaton, egyetlen nappal a születésnapja után – olvasható a 4000 fős község hivatalos honlapján. 

A horgász aznap kicsivel korábban látta mozgolódni a tekintélyes példányt, ezért annak ellenére, hogy még csak délután négy óra felé járhatott, nem sokat gondolkozott, hazament a szereléséért.

A döntése igencsak jónak bizonyult, hiszen pergetve, műcsalival kifogta a harcsát, majd a köves, meredek parton Friedrich Gyula és Hetzl Gábor segítségével emelte ki a vízből.

A kapitális példány fején sajnos volt egy sérülés, ezért a horgász úgy döntött, nem engedi vissza a vízbe, pedig nagyon sajnálta, hiszen – ahogy fogalmazott – a mérete alapján lehet, hogy még nála is idősebb volt.

A megkésett, ámde nem mindennapi születésnapi ajándékot közel egy órán keresztül fárasztotta, és – mint mesélte – ő már egy 8 kilósnak is örült volna, nemhogy egy 80-asnak.

A fogással megdöntötte Jeszenovics Mihály 2020 áprilisi rekordját, a horgász akkor egy 217 centis, 75 kilós harcsát fogott ki a Környei-tóból. 

Kongyik István egyébként, ha hitelesítteti a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) által, akkor a hal az országos rekordlista 12. helyére repíti – írják a beszámolóban.

245 centis harcsát akasztott egy 10 éves kisfiú a Tiszán. Fotók és videó ITT

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: kornye.hu)