2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Nagy fogások

UL bottal, úszóval fogtak pompázatos vörösszárnyút

UL bottal, úszóval fogtak pompázatos vörösszárnyút

Nem árt, ha az ember többféle eshetőségre is felkészül, ha nem szeretne kapás nélkül maradni. Így tettek Krikker Tiborék is, akik a nagykanizsai Csónakázó-tavat vallatták. 

„A peca igazából pergetésnek indult, de két óra cserkelés, keresés, dobálás után csak egy kisebb csuka sikeredett – vágott egyből a közepébe Krikker Tibor, amikor a Pecaverzum az igazán ritka példány iránt érdeklődött. – Mivel volt egy doboz csemegekukorica és egy kevés édes etetőanyag a hátizsákban, ezért Gabi barátommal úgy döntöttünk (a víz és a helyszín ismeretében), hogy ad hoc jelleggel átszerelünk úszóra. Érdemes volt!”

Eleinte csak apróbb, kisebb vörösszárnyúak és bodorkák érkeztek. „Ők is mohón ették a kukoricaszemeket. Aztán körülbelül 15-20 perc elteltével a méretek szép lassan növekedni kezdtek, majd egy csalizást és bedobást követően a szerelék vízbe érkeztekor egy érdekes, alig észrevehető kapás jelentkezett” – folytatta a sikeres taktikaváltást végrehajtó horgász. 

Az úszó minimálisan megbillent oldal irányba. Tibor először azt hitte, hogy egy felszínen tartozkodó, apró keszeg kezdte el vinni, de aztán rá kellett jönnie, hogy valaki egészen másról van szó, egy idősebb rokonáról. „Bevágás, és jött a csodás érzés, hisz’ érezni lehetett az UL pergető pálcán, hogy egy szép hal lesz a jutalom. Nem is adta meg magát könnyen! Persze finoman kellett játszani, mert a 0,12-es vastagságú, spiccbotos szerelék volt fonott damillal összetársítva. A víz ráadásul eléggé hínaras volt.”

Két perc után azért megadta magát a „színpompás gyönyörűség”, amely egy kíméletes horogkiszedést és gyors fotózást követően visszanyerte szabadságát. 

Nagyon ritka, hogy ekkora vörösszárnyú keszeggel találkozzon az ember. A Pecaverzumnak Harka Ákos, a Magyar Haltani Tárasaság elnök azt mondta, biztosan jó pár éves példány. 

Tibor azonban nem először fogott hasonlóan szépet a nagykanizsai Csónakázó-tóból. A március végi fogásról is küldött képet a Pecaverzumnak. Íme:

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Küldj sztorit Te is!

Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a pecaverzum@gmail.com címen vagy Facebook Messengeren.

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!