A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének asztalára egy 300 kilós disznó került. A feldolgozást egy 16 fős csapat végezte a böllér utasításai alapján.
A tél a horgászok számára egyfajta holtszezon. Éppen ezért évek óta a solti Kis-Dunát kezelő Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete januárban disznóvágás szervez a horgásztanyán – számolt be a part-oldalak.hu.
Az év egyéb időszakaiban rendszeresen találkoznak egymással a tagok, télen azonban erre ritkán van alkalom, a múlt évben a koronavírus-járvány miatt el is maradt a disznóvágás.
Idén azonban már megtartották az eseményt, amelyen egy 300 kilós malacot dolgoztak fel. A munkát Györkő Lajos böllér irányította.
A 16 fős társaság két-három fős brigádokra oszlott, a munkamegosztás alapján minden csapat más-más feladatot kapott.
Kiss Lajos, a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének elnök például társaival a sült hús készítésével volt elfoglalva.
Kóstoltak is a húsokból, és közben szó esett a többi között szakmáról, a tavaszi takarítónap feladatairól és a versenyek lehetséges időpontjairól.
Kiss Lajos szerint a rendezvénykettős feladatot tölt be: a jó beszélgetések és a jövő tervezésén túl a disznóvágás arra is alkalmat adott, hogy a horgászok feltöltsék fagyasztóikat.
A helyszíni tudósítás szerint a pálinkával telt kupicák mellett fröccsös poharakkal is koccintottak a résztvevők.
Kitenyésztették a szálkamentes kárászt! Részletek IDE KATTINTVA!
Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!
(fotó: part-oldalak.hu)