2022. június 27. hétfő | László
Peca+

800 ezer forintot gyűjtöttek a halászléfőző versenyen a halálra gázolt lány emlékére

800 ezer forintot gyűjtöttek a halászléfőző versenyen a halálra gázolt lány emlékére

500 liter halászlét főztek a város lakóinak az Amatőr Királyi Szakácsok, amit kígyózó sorokban vártak az emberek múlt szombaton a Halászléfőző verseny során. Az ebből befolyt összeget a szervezők a közelmúltban tragikus balesetet szenvedett Berki Fanni emlékére, egy közlekedésbiztonsági tábor szervezésére fordítják, ahová általános iskoláskorú gyermekeket várnak augusztusban.

Balla László alpolgármester és Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense elmondta, hogy a szombati rendezvényt sikeresnek ítélik, 813 ezer forint gyűlt össze – számolt be a felegyhazikozlony.eu

Ebből körülbelül 600 ezer forint a túrós csusza és a halászlé értékesítéséből folyt be, a fennmaradó részt a városi jótékony intézmények, cégek, magánszemélyek tették hozzá. 

Az összeget Berki Fanni családjának gyűjtötték. A 14 éves lányt áprilisban gázolta halálra egy kamion, amikor kerékpárjával az iskolába tartott. 

Volt egy licit is a szombati napon, amikor 2 adag halászlét végül 130 ezer forintért vásároltak meg. 

A gyűjtés még nem zárult le, hiszen a közlekedésbiztonsági táborig, augusztus végéig várják még a felajánlásokat a Sorsocskák – a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány számlájára: OTP 11732071-20053842. A közleménybe írják be: közlekedési tábor.

A tábor augusztus 23. és 25. között lesz, ahová várják a kerékpározni tudó általános iskoláskorú gyermekek jelentkezését. A jelentkezési lapok napokon belül elérhetőek lesznek az önkormányzat weboldalán és a Tourinform irodában.

Az esemény támogatói között tűnt fel a többi között a Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Bácshosz).

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk illusztráció, forrása: pixabay.com)