2025. augusztus 8. péntek | László
Peca+

Az aranypisztráng is étlapra került egy miskolci étteremben

Az aranypisztráng is étlapra került egy miskolci étteremben

Korlátozottan elérhető egy miskolci étterem étlapján az aranypisztráng, amelyet gasztronómiai csemegeként hirdetnek. 

Az aranypisztráng egy természetes mutációval rendelkező szivárványos pisztrángváltozat, amelynek aranyló, narancsos színe egyedülállóvá teszi a halfélék között. 

A halkülönlegesség korlátozottan elérhető a miskolci Vendéglő a Pisztrángoshoz étlapján – közölték az étterem Facebook-oldalán. 

„Az aranypisztrángot csak kevés helyen tenyésztik, jellemzően tiszta, hegyi forrásvizekben. Ezért is számít igazi kuriózumnak az étlapunkon – nem egy tömegtermék, hanem prémium fogás” – írták a megjelent posztban. 

Úgy fogalmaztak, „egy gasztronómiai csemege, amely nemcsak szép, hanem finoman telt ízű, enyhén vajas, mégis könnyű halhús, amely tökéletesen illik elegáns, modern konyhánkba”.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: miskolci Vendéglő a Pisztrángoshoz FB-oldal)