2022. december 8. csütörtök | Mária
Peca+

Delfinek mentettek meg egy férfit a cápatámadástól – videó

Delfinek mentettek meg egy férfit a cápatámadástól – videó

Sokak álma a delfinekkel való úszás, egy brit férfi esetében azonban nem csak a szórakozásról, de a túlélésről is szólt az élmény.

A nottinghami Adam Walker éppen az delfinekkel úszott, amikor egy kétméteres nagy fehér cápa jelent meg tőle alig néhány méterre – írja a Daily Mail alapján a 24.hu

A férfi épp a 22 kilométeres Cook-szorost úszta át, amikor a cápa elment alatta. A férfi elmondta, próbált nem pánikolni, és a céljára koncentrálni. 

Szerencséjére az emlősök védőgyűrűt alkottak körülötte, amikor a cápa közeledett, megvédve őt az esetleges támadástól. 

A delfineknél egyébként gyakori taktika, hogy csoportokba verődve védik meg egymást a veszélyes ragadozóktól, és gyakran sikerül is elüldözniük a támadókat.

Az úszó elmondása szerint barátja az indulás előtt azt mondta neki, nem kell aggódnia a cápák miatt a vízben, ugyanis ilyen közel a parthoz nem szoktak támadni. 

Bizonyára a rutin is segítette a férfit, ugyanis két másik alkalommal is találkozott már cápákkal úszás közben, amikor Hawaiin és a japán Tsugaru-csatornában úszott.

„Miután körém gyűltek, néhány perc múlva a cápa eltűnt, a delfinek viszont még 50 percig velem maradtak, ami csodálatos élmény volt. Ez az úszás örökre megmarad az emlékeimben” – nyilatkozta Adam Walker. 

Most először filmezék le, ahogy kardszárnyú delfinek végeznek egy cápával. Nézd meg a látványos drónvideót ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)