A tavalyi fesztivált követően megfogalmazott kritikák hatására Frank Sándor főszervező már akkor bejelentette, hogy kérdésessé vált a 2024-es esemény megrendezése. Most pedig közölték, elmarad az idei halmustra.
„Alapos mérlegelés után végül úgy döntöttünk, hogy az idei évben a szegedi halfesztivál nem kerül megrendezésre” – közölte a szomorú hírt a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezősége a Facebookon.
Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a szegedi halfesztivál főszervezője a szeged365.hu-nak azt mondta, mérlegelték a 27. fesztivál megtartását, és úgy döntöttek, hogy nem éri meg megszervezni, sajnos nem volt nyereséges.
Azt egyelőre nem tudja, hogy ez csak az idei évre szól-e, vagy a jövőben sem számíthatunk már a szegedi nagy halmustrára.
Frank Sándor korábban még azt mesélte, hogy nagy tervekkel készülnek az idei évre. Terveik szerint a halászlé mellé egészben meg akartak sütni egy ökröt. Ez a fogás nemcsak látványos lett volna, hanem nagyon finom étek is a jó szögedi hallé mellé.
A főszervező azt is elárulta, a rendezvény szakmai lebonyolításában az országosan, sőt egész Európában elismert mesterszakács, Bíró Lajos segített volna.
Frank Sándor a tavalyi fesztivál után egyébként már arról beszélt, hogy kérdésessé vált a szegedi halfesztivál jövője.
„Érlelődik bennem, hogy jövőre nem csinálom meg. Ha Szegednek nem tetszik a halfesztivál, szívesen elviszem máshová. Mint néhány éve, megcsináljuk magunknak a halfesztivált a Fehértói csárdában, és halünnepnek fogjuk hívni” – jelentette ki a közismert vendéglátós, miután Uj Péter nyilvánosan kritizálta.
A 444.hu főszerkesztője szerint a tavalyi fesztiválon menzás csirkepörköltet idéző, bizonytalan eredetű és fajú, fagyasztott halakból készült az étel, Frankot pedig a hetvenes években ragadt vendéglátóipari vállalkozónak nevezte.
2021-ben a koronavírus-járvány miatt negyed évszázad után először maradt el a gasztronómiai fesztivál.
Még több friss hírért KATTINTS IDE!
(nyitókép: Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál FB-oldala)