2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Peca+

Erre számíthatsz, ha felvinnéd műcsalijaidat a repülőgépre

Erre számíthatsz, ha felvinnéd műcsalijaidat a repülőgépre

Érdekes kérdés, hogy mi történik akkor, ha megpróbáljuk felvinni a repülőgépre pergető táskánkat tele hármas horgokkal díszített műcsalikkal, amelyek akár százezreket is érhetnek?

A Pecaverzum ezzel kapcsolatos kérdéseire egyenesen a Budapest Airport Zrt. válaszolt. 

„A horog szúró-vágó eszköznek minősül, ezért kézipoggyászban csak abban az esetben szállítható, ha a mérete nem haladja meg a 6 centimétert. Amennyiben a hármashorog mérete ennél nagyobb, akkor feladott poggyászban, korlátozás nélkül szállítható” – írta portálunknak küldött válaszában a budapesti repülőtér. 

Azt is megkérdeztük, hogy mi a helyzet akkor, ha valaki nincs tisztában ezekkel a szabályokkal, de mégsem szeretné, ha elvennék tőle értékes gyűjteményét. Mint írták, „amennyiben az utas nincs tisztában ezzel a szabállyal, és az utasbiztonsági ellenőrzésnél kézipoggyászában van a horog, három lehetőség közül választhat”.

Először is lemondhatunk a tárgyakról – ami nem hangzik túl jól elsőre. Ilyenkor nemes egyszerűséggel fogják és a kukába dobják a műcsalikat, feltéve, ha az azokon található horgok meghaladják a 6 centimétert. (Ez valljuk be, a legtöbbször nem áll fenn.)

A második eset arra vonatkozik, ha van velünk egy kísérő, aki nem száll fel a gépre. Mert akkor neki oda lehet adni, és ő megtarthatja. 

Abban az esetben sincs azonban minden veszve, ha egyedül vagyunk, már feladtuk a csomagjainkat, és már csak a kézipoggyász van náluk, benne jó sok műcsalival, amelyeken a horgok 6 centinél nagyobbak. 

Ilyen helyzet fennforgása esetén a Budapest Airport Zrt. szerint a menekülő út, ha igénybe vesszük a repülőtér-üzemeltető hivatalos partnerének, az Excess Baggage-nek a szolgáltatását.

„Az utas átadja a tárgyat megőrzésre. Ez a megoldás csak megőrzési díj ellenében vehető igénybe” – hangsúlyozták.  

A fizetendő összeg ilyenkor még mindig jóval pár műcsali ára alatt marad. Átlagosan naponta 2500 forint. 

A pontos árak és a részletek IDE kattintva tekinthetők meg. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!