2024. március 1. péntek | Albin
Peca+

Legyezőbotjával fest gyönyörű képeket egy washingtoni horgász – fotókkal, videókkal

Legyezőbotjával fest gyönyörű képeket egy washingtoni horgász – fotókkal, videókkal

Ma már elég nehéz olyan ötlettel előrukkolni, amit még soha senki nem csinált előtte. A washingtoni művész, Ben Miller azonban bebizonyította, hogy mindig van új a nap alatt, hiszen az egész világon csak ő készíti el festményeit legyező horgászbot segítségével.

Fiatal felnőtt korában támadt az ötlete, hogy a legyező horgászat iránti rajongását ötvözze a művészet iránti szenvedélyével egy egyedülálló művészeti formát megalkotva, amely a legyezős festés néven vált ismertté – olvasható a Feminán.

Stílszerűen közvetlenül a folyók mentén, szabadtéren készíti alkotásait. Az időjárási viszonyoktól, a tájszínektől függően a művész számos festéktubus közül választ, amelyeket mindig a teherautója hátuljában lévő nagy műanyag tartályban tárol, a festéket pedig egy alumíniumpalettára nyomja. Ezután szokatlan „festőecseteit” – műlegyeket, amelyeket különféle anyagokból készít – a festékbe mártja, a légybot végére rögzíti, és festeni kezd.

Óvatos ecsetvonások helyett Ben Miller nagy ívben lengeti meg a nem mindennapi ecsetét, a festékkel bevont műlegyet, egy néhány méterrel arrébb lévő vászonhoz vagy valamilyen panelhez. 

Mivel fiatalon elsajátította a legyező horgászat művészetét, Ben Miller minden dobásával képes eltalálni a célját, órákon át, amíg elkészül a műalkotása.

Különféle anyagokat – gyapjút, pamutot, gumit, műanyagot és nejlont – használ a vásznon.

Egyesek az ezerarcú víztükrön megjelenő csillogásra, mások a kövek festésére szolgálnak, és akadnak olyanok is, amelyek tökéletesek folyami fű és az algák ábrázolására. A művész folyamatosan kísérletezik új formákkal és anyagokkal. 

A téli hónapokban gyakran feljelentik az erdőjárók, hiszen látják, amint legyezőbotjával a vadonban egy folyó partján hadonászik, és azt feltételezik, hogy szezonon kívül horgászik.

Eddig a rendőrök megértőek voltak, és soha nem mondták neki, hogy hagyja abba.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Ben Miller Instram)