2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Peca+

Megbillentette a Balaton vizét a viharos szél

Megbillentette a Balaton vizét a viharos szél

Hatalmas széllökések süvítettek végig a Dunántúlon. Az erős – bizonyos helyeken 90 km/h-s – szél felkorbácsolta , majd kibillentette a Balaton vizét. Keszthely és Balatonfűzfő között ugyanazon időpontban 76 centi volt a vízszintkülönbség.

Az idokep.hu jelentése szerint a közeledő hidegfront előtt viharos szél fújt a Dunántúlon. A legnagyobb széllökések a 90 km/h-t is meghaladták. A viharos szél a Balaton vizét is alaposan felkorbácsolta, és meg is billentette azt.

A vízügyi mérések szerint Keszthelynél reggel 7 óra 15 perckor még 62 centis volt a vízállás, ami kora délutánra 47 centire csökkent.

Balatonaligánál ugyanezen időszak alatt 99-ről 116 centire változott a vízállás. Az emelkedés a balantonfűzfői mérőponton is egyértelműen megfigyelhető: háromnegyed 8 és 12 között, 4 óra leforgása alatt 20 centit emelkedett a vízszint, 11 óra 45 perckor 123 centis volt a vízállás.

Keszthely és Balatonfűzfő vízállása között ugyanazon időpontban tehát 76 centi volt a különbség, ami jelentős különbség, de meg sem közelíti a tavaly februárban mért 97, és az eddigi legnagyobb 101 centis kilengést. 

Így nézett ki október 21-én a balatonfenyvesi partszakasz:

Még több fotó és videó a kibillent Balatonról ERRE!

Aktuális vízállások ERRE! Aktuális vízhőfokok ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: idokep.hu, MTI/Varga György)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!