2023. december 1. péntek | Elza
Peca+

Mellkasig mocsárba süllyedt embert szabadítottak ki a tűzoltók

Mellkasig mocsárba süllyedt embert szabadítottak ki a tűzoltók

Mocsárból szabadítottak ki egy embert a tűzoltók Ásotthalom közelében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel szerdán hajnalban.

Mint írják, az illető mellkasig elsüllyedt egy mocsárban, és a saját erejéből nem tudott kijönni. A Maros Mentőcsoport a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett csónakkal, mászóöv és mentőkötél segítségével kiszabadította és biztonságos helyre vitte a bajbajutottat.

A mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók is segítették.

Az esetről a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat is beszámolt

„Ma 0:15 perckor kapta szakszolgálatunk a CSCSMKI Műveletirányítási Központtól a riasztást, hogy egy személy Mórahalom térségében egy mocsaras területen rekedt és életveszélyben van. Riasztást követően a Maros Mentőszervezet tagjaiként szakszolglatunk két tagja egy könnyű alúmínium ROCSO-val a helyszínre vonultak. A helyszínen a Mórahalmi Önkéntes tűzoltókkal közösen a megyei műveleti szolgálat irányítása mellett sikeres életmentést hajtottunk végre” – írták közösségi oldalukon. 

Hozzátették: a mentésben résztvevő tagok beszámolója szerint nehéz terepviszonyok mellett végezték az ingoványból való mentést.

Frissítés március 16-án 15:30-kor:

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint kedden nem sokkal éjfél előtt látott meg a Készenléti Rendőrség helikopterének legénysége egy közeli tőzegbánya vizes, mocsaras területén egy segítségre szoruló embert.

A rendőrök a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársaival és az ásotthalmi mezőrökkel közreműködve kimentették a vízzel és sűrű náddal fedett területen nyakig süllyedt bajbajutottat, akit azután a mentők könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. Az adatgyűjtés nyomán megállapították, hogy a mocsárba ragadt férfi egy török állampolgár, aki sem a személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni – írták.

A határsértővel szemben az orvosi ellátást követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – áll a rendőrségi közleményben.

Jégbe szakadt őzet mentettek a horgászok. Részletek IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk illusztráció, forrása: pixabay.com)