2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Peca+

Nagy méretű halaknak hitte a patakból „előbújt” bombákat a honvédség

Nagy méretű halaknak hitte a patakból „előbújt” bombákat a honvédség

Világháborús robbanótesteket találtak Bakonybélnél, a Gerence-patakban. A német gyártmányú szerkezeteket kiemelték a mederből, és elszállították a helyszínről, később hatástalanítják majd azokat.  


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Távolról nézve úgy tűnt, mintha csak nagyméretű halak pihentek volna a Gerence patakban, Bakonybél külterületén a Szajhavölgyi rét mellett. Közelebb érve azonban szunnyadó világháborús robbanótestek formája rajzolódott ki a mederben – fogalmaztak a Magyar Honvédség (MH) hivatalos internetes oldalán

Azt is írták, az évtizedek során már elrozsdásodott, de még mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá és egyben könnyen megközelíthetővé a Veszprém megyei településnél.

A honvédségi tűzszerészek összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű német gyártmányú aknavetőgránátot, 17 darab 8 centiméteres, ugyancsak német aknavetőgránátot és egy Faustpatrone 2-es kézi páncélelhárító eszközt emeltek ki a patakból.

A MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred járőrparancsnoka megállapította, hogy a robbanótestek szállíthatóak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték későbbi megsemmisítésre.

Arról hallottál már, hogy húsz éve ellopott Ladát emeltek ki a Zala-folyóból? ITT fényképek is láthatók a műveletről. 

De itt egy víz alatti videó is, hogy igazi halak is legyenek a cikkben: 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: MH)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!