2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Peca+

Reviczky Gáborral mutatják be Békés megye vizeit

Reviczky Gáborral mutatják be Békés megye vizeit

Megkezdődött a Körös-Körül Reviczkyvel című filmsorozat forgatása hétfőn Biharugrán, illetve a Sebes-Körös fenékgát-zubogójának vízeséseket idéző, különleges környezetében. A tizenkét részes széria első epizódját augusztusban láthatják majd a tévénézők. 

„Már nagyon régóta készült a stáb arra, hogy megkezdhessük egy ilyen horgászsorozat forgatását, amire most jött el a lehetőség” – nyilatkozta a beol.hu-nak a munka szünetében a főszereplő, Reviczky Gábor, akivel pár napja a Pecaverzum is készített videót, amelyből kiderül, miért nem volt pecás jelenet az Üvegtigrisben

A Kossuth-díjas színművész elmondta, az első évadban tizenkét részt terveznek, amelyekben a Körösök különleges tájait, illetve horgászvizeit mutatják be az érdeklődőknek. A hétfői forgatás helyszínén korábban még nem járt, ellenben amikor Gyulán, a Várszínházban játszott, sokat pecáztak Szanazugban, mialatt pedig Békéscsabán, a Jókai színházban vendégszerepelt, akkor a Hármas- és a Kettős-Körösön horgásztak.

Purcsi Zoltán producer elmondta, egy baráti beszélgetés, egy közös horgászat során fogalmazta meg Varga Ádám, a Romis Film ügyvezetője a film ötletét. Ezt követően megkezdődött az előkészítés, majd hétfőn a konkrét munka. „Legfontosabb célunk, hogy bemutassuk a Körösök vidékét, ezt a különleges tájat, a sajátosságokat, mindazt, amiért ez a vidék vonzó lehet a horgászok számára” – fogalmazott a szakember.

Purcsi Zoltán elárulta, természetes volt számukra, hogy a főszerepre Reviczky Gábort kérik fel. „Gábor hazánk egyik horgász nagykövete, nagyon szereti és érti is ezt a sportot, illetve szabadidős tevékenységet. Emellett számos egyéb produkcióban is együtt dolgozunk vele” – fogalmazott.

„A horgászatot az általános megközelítés helyett a vidék sajátosságaira koncentrálva, helyi horgászok segítségével mutatjuk be. A nézők látványos felvételeken keresztül ismerhetik meg a sorozatból egyebek mellett a víz alatti élővilágot, az itt fellelhető különböző halfajok szokásait, tartózkodási helyeit, életterét, táplálkozásuk jellemzőit.”

A forgatások nyáron, ősszel és tavasszal is zajlanak majd. Egy-egy epizód 24 perces lesz, és a Fishing and Hunting csatornán láthatják az érdeklődők. Az első részt előreláthatólag augusztusban vetítik.

A sorozat rendezője az a Nagy Zsolt Leó, akit annak idején még a Való Világ 3 évadából ismert meg az ország. A film producerei Purcsi Zoltán mellett Andrejszky Zoltán és Joe Vida.

Kincses Zoltán forgatókönyvíró a beol.hu-nak elmondta, otthona, a Sárrét különleges tájai is szerepet kapnak több epizódban is. „Természetesen a középpontban a folyó különleges környezete és persze a halak állnak, de kinézünk a partra is – fogalmazott a forgatókönyvíró. – Ez a vidék bővelkedik a történeti, helytörténeti érdekességben és persze vadregényes tájakban, amiket sokan talán kevésbé ismernek. Éppen ezért is szeretnénk bemutatni mindezt azoknak, akik még nem jártak nálunk.” 

A forgatásról a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) is beszámolt. 

(fotó: KHESZ)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!