2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Peca+

Válóok lehetett volna Besenyei Péternél, ha horgászat közben felesége rosszul dönt

Válóok lehetett volna Besenyei Péternél, ha horgászat közben felesége rosszul dönt

Besenyei Péter műrepülő legendát először négyévesen vitte le az édesapja a Rába partjára pecázni, azóta pedig szenvedélyes horgásszá vált. Szeret hazai és külföldi édesvizeken is keszegezni, pontyozni, főként úszóstechnikával – írja a Blikk.

– Nagyon kedvelem a holtágakat. Az elbújós, igazi vadvizek a kedvenceim – mondta Besenyei, aki a héten horgásznagykövetként volt jelen a szegedi Maty-éren rendezett versenyen. Bár ez alkalommal nem volt igazán szerencséje – 5. helyezést sikerült elérnie –, az elmúlt években akadt már jó néhány kapitális fogása.

Egyik legemlékezetesebb fárasztása – amely 2003-ban országos rekord is volt – egy 28 kilós pontyhoz fűződik. Két bottal horgászott a feleségével, amikor a hal elvitte az egyiket, ami a másikkal összeakadt. Beugrottak a csónakba, sikerült elkapniuk a botokat, de nem tudták, melyiken van a hal.

– Mondtam a páromnak, vágja le azt a damilt, ami nem kell, mert nagyon zavart – mesélte a műrepülő. – Ő nagyon megijedt, nehogy rosszat vágjon el. Úgy nézett ki, mint egy tűzszerész, akinek az élete múlik azon, hogy a jó vezetéket választja-e. Közben állítólag az is felmerült benne, ha rosszul dönt, az akár válóok is lehet. Végül szerencsénkre attól szabadultunk meg, amelyiktől kellett. Utána pedig még három és fél órát küszködtünk a hatalmas hallal, amíg kiszedtük – idézte fel Besenyei.

A műrepülő legenda egy-egy jó kapásért szó szerint a Föld túlsó végéig is képes elutazni. A Tonga-szigetek volt a legtávolabbi helyszín, ahol pecázott, de horgászott már Gambiában, Szenegálban, Dél-Afrikában, Kenyában, Kínában, Thaiföldön, a Sey­chelle-szigeteken és Tahitin is. 

Élete eddigi legnagyobb halát tengeren fogta, konkrétan egy háromszáz kiló feletti bika­cápát. Néhány finomabb hal kivé­telével mindegyiket visszaengedi a vízbe. De ha pél­dául egy dorado vagy tonhal akad a horgára, azt ott a helyszínen, a nyak mögötti részét kivágva megeszi.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: Mohosz)