2024. március 1. péntek | Albin
Versenyek

Áder János nyerte a Mohosz nagyköveti horgászversenyét

Áder János nyerte a Mohosz nagyköveti horgászversenyét

Kilencedik alkalommal szervezték meg a magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját, a június 23-án, csütörtökön Szegeden a Maty-éren rendezett versenyt nagyköveti kategóriában Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte.

A nagyköveti kategóriát Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte 4450 grammal, a támogatói, tagszervezeti kategóriában 14 700 grammal Pintér Zoltán lett az első, az élversenyzők között pedig Szabó Tamás győzött 12 225 grammos összesített teljesítménnyel. 

A verseny legnagyobb halát, egy 4700 grammos pontyot Kovács Ákos fogta ki.

A Magyar Horgászat Nagyköveteinek IX. Találkozója és Horgászversenye történéseit részletesebben a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) számolt be a közösségi médiában. A tudósítás ITT érhető el. 

Mint ismeretes, a tavalyi hasonló eseményt – amelyet Székesfehérváron rendeztek – Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke nyerte, Erdei Zsolt pedig 18 kilós busát akasztott. 

Szűcs Lajos, az MTI-nek elmondta: a magyar horgászat nagyköveti rendszerét évekkel ezelőtt azzal a céllal hívták életre, hogy olyan emberek – színészek, sportolók, politikusok –, akik saját területükön elért eredményeik alapján ismertségre tettek szert és horgásznak, népszerűsítsék a szabadidő eltöltésének e módját.

A program indulásakor mintegy 300 ezer regisztrált horgász volt Magyarországon, ma ez a szám meghaladja a 800 ezret, ez részben a nagykövetek példamutatásának köszönhető – közölte.

Az elnök szerint a horgászat a magyar idegenforgalom olyan lehetősége, amely még nincs teljes mértékben kihasználva. Míg nagy vizeinkhez jellemzően a nyári időszakban érkeznek vendégek, a horgászok februártól egészen novemberig ott vannak a parton, ezzel meghosszabbítva a szezont.

Tavaly is több tízezer olyan külföldi vendég érkezett Magyarországra, akik turista horgászjegyet váltottak. A legnépszerűbb a Balaton, egyre többen fedezik föl a Tisza-tavat, és komoly lehetőségek rejlenek a dunai, tiszai, Velencei-tavi horgászturizmus fejlesztésében – tudatta az elnök.

Szűcs Lajos közölte: a magyar horgászat nagykövetei találkozóján szervezett versenyen 77-en vettek részt, az indulók mintegy három mázsa halat fogtak. 

Képgaléria az eseményről:

A Mohosz szerint soha nem látott segítségre van szüksége a horgászszektornak. Részletek IDE KATTINTVA!

Elmesélte Szűcs Lajos, hogyan fogta élete első pontyát. Tudd meg IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)