2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Peca+

Védett természeti területté nyilvánítják a kisoroszi Szigetcsúcsot

Védett természeti területté nyilvánítják a kisoroszi Szigetcsúcsot

Védett természeti területté nyilvánítják a kisoroszi Szigetcsúcsot – közölte Agrárminisztérium (AM) hétfő este az MTI-vel.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Mivel a kisoroszi Szigetcsúcsot országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítják, így a helyszínre tervezett beruházást leállítják – hangsúlyozták.

Közleményükben felidézték: a Duna-Ipoly Nemzeti Park 1997-es megalakításakor elkövetett adminisztrációs hiba miatt a Szentendrei-sziget északi csúcsát érintő területet nem nyilvánították védetté. Így ott a nemzeti park nem érvényesíthette maradéktalanul a táj- és természetvédelmi szempontokat.

„Az 1997-ben kihirdetett miniszteri rendelet mellékletében lévő adminisztrációs hibát követően a korrekciót az agrárminiszter a napokban elrendelte” – jegyezték meg.

A Magyar Közlönyben hamarosan megjelenik a természetvédelmi besorolást módosító rendelet, amely lehetőséget ad a korábban kiadott hatósági engedélyek szakmai felülvizsgálatára és a beruházás leállítására. Így a rendelet módosításának hatályba lépésével a Szigetcsúcs természetvédelmi státusza jogilag egyértelműen megalapozottá válik – írta az Agrárminisztérium.

A rendeletmódosítás hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Szigetcsúcs FB-oldal)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!