2023. január 30. hétfő | Martina
Peca+

Videó: két percig vergődött a horgászok csónakjára ugrott cápa

Videó: két percig vergődött a horgászok csónakjára ugrott cápa

Hihetetelen horgászkalandban volt része egy rutinos pecásnak és társainak Új-Zélandon. Egy 2,5 méteres cápa ugrott a csónakjukba, és két percig ott vergődött. A jelenetről videó készült.

Ryan Churches november 5-én, szombaton öt horgászt vitt a hajójával Whitianga partjainál Új-Zéland északi részén, amikor egy nagy makócápa ugrott fel melléjük – számolt be a videót is közlő Daily Mail alapján a 24.hu

Az állat nagyjából két percig kapkodott a fedélzeten, amit a kapitány és az utasai nagy ujjongásokkal üdvözöltek, annak ellenére, hogy mindössze csak az üveg választotta el őket egymástól. A hajó másik végén még ennyi védelmük sem lett volna.

Churches 20 éve foglalkozik halászattal és horgászattal, de elmondása szerint ez volt az első alkalom, hogy látott hajóra ugrani egy cápát.

A kapitány elmondta, hogy eredetileg királyhalra pályázott, de a cápa megragadta a damilt, ezután ugrott fel a hajóra. 

Churches gondolkodott, hogy közbelépjen-e, de végül letett erről, mert szerinte attól „teljesen megbolondult volna az állat”.

A cápa a becslések szerint 2,5 méter hosszú és 150 kilós volt. Ryan Churches Facebook-oldalán az eredti videó is megtekinthető. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Ryan Churches Facebook-képernyőfelvétel)