2024. június 20. csütörtök | Rafael
Peca+

Videó: rádobott a rablásra, nem hitte el, mi emelkedik ki a vízből

Videó: rádobott a rablásra, nem hitte el, mi emelkedik ki a vízből

Minden pergető horgász szíve megdobban, amikor a vízben észrevesz egy rablást, burványlást, hiszen ilyenkor jó esély lehet megfogni a ragadozó halat. Vannak azonban kivételes esetek, amikor nem éppen az bolygatta meg a vizet, amire gondoltunk.

Így járt egy pecás, akinek feltűnt, hogy a partszélen egy hatalmas zsákmány rejtőzhet, hiszen a víz erőteljesen elkezdett fodrozódni.

Fogta magát, és picit túldobta a kinézett spotot, ahogy kell, hátha a hal leszívja a csaliját.

A felszíni wobblerre valóban reagált az állat, ám nem úgy, ahogyan arra hősünk számított. Rögtön a kapitális példány szarvai emelkedtek ki a vízből, majd kirajzolódott az egész állat teste.

Amely nem balin, nem harcsa, nem csuka, és még csak nem is süllő volt, hanem egy jól megtermett bivaly.

Attól nem kellett igazán félnie a horgásznak, hogy a patás rárabol a csalira, hiszen a halat, a húst nem eszi meg, sokkal inkább kedveli a sziki kákát, a nádat, a szittyót és a mocsári füveket.

Érdemes tudni, hogy kevesebb veszedelmesebb állat létezik a felingerelt bivalybikánál, igaz, általában csak akkor támad, ha sarokba szorítják.

A videót elnézve most erre nem került sor, így vélhetően – azért kissé távolabb a bivalytól – folytathatta a pergetést a horgász.

Ha kabátba akadt volna a horog, akkor viszont minden harcsarekordnál nagyobb zsákmánnyal büszkélkedhetne most a pecás, hiszen egy bivaly átlagos testtömege 300-550 kilogramm között van, bár az ökröké elérheti az 500-800 kilogrammot, a kivételesen nagy bikák pedig 1000-1100 kilogrammot is nyomnak.

De azért, lássuk be, ezúttal jobban járt mindenki, hogy a horog érintetlenül tért vissza a horgászhoz!

További érdekes videók ERRE.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: képernyőfotó Pescuit si Vanatoare FB-oldal)