2024. március 1. péntek | Albin
Peca+

Videóra vették a jégmadár víz alatti vadászatát a Zala-folyónál

Videóra vették a jégmadár víz alatti vadászatát a Zala-folyónál

A Filmdzsungel Stúdió alkotóinak régi vágya teljesült, amikor sikerült lefilmezniük a jégmadarat, ahogyan a víz alatt halra vadászik.

„Szuper napunk volt a Kis-Balatonnál, ahol Jeges, a barátságos jégmadár volt a sztárunk! Hosszú idő óta álmodoztunk róla, hogy – igazi természetfilmesek módjára – lassított felvételeket készítsünk a jégmadárról. És természetesen a víz alatt is látni szerettük volna sikeres halászatát. A Zala-folyónál, egy igazán hideg januári héten sikerült megvalósítanunk ezt az álmot” – olvasható a Filmdzsungel Stúdió bejegyzésében.

Egy speciális akváriumot készítettek, amelyet a jéghideg Zalába merítettek, és amelybe aztán egy nagy sebességű felvételeket rögzítő kamerát helyeztek, és azt egy távolabbi kunyhóból irányították.

„Jeges – ahogy házigazdánk becézte – olyan barátságos, hogy még kézből is etetni lehetne akár, lehetővé tette, hogy varázslatos pillanatokat örökítsünk meg” – írták.  

A főhős, Jeges tökéletesen szerepelt: húsz percenként megjelent, és a szokásos faágára ült fel, onnan figyelte az alatta úszkáló kishalakat, és a tökéletes pillanatban lecsapott.

A kamera pont a leugrás pillanatában kapcsolt be, és íme az eredmény!

Találtunk egy remek fotót is a jégmadár vadászatáról:

Levegőben rabolt füsti fecskére a világ egyik leggyorsabb hala. Nézd meg a videót ITT!

Szélhajtó küszökről készültek páratlan képek akváriumba rejtett kamerával. Nézd meg a videót ITT!

További érdekes videók ERRE.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: pixabay.com)