2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Versenyek

10 éve horgászládán ülve házasodott meg Walter Tamás

10 éve horgászládán ülve házasodott meg Walter Tamás

10 éves házassági évfordulóját ünnepelte a kétszeres egyéni- és ötszörös csapatvilágbajnok Walter Tamás és felesége, aki pedig egyszeres egyéni és kétszeres csapatvilágbajnok. A világon egyébként rajtuk kívül még egyetlen olyan házaspár él, amelynek mindkét tagja egyéni horgászvilágbajnoki címet szerzett. 

Walter Tamás 10 éves házassági évfordulóját ünnepelte. A kétszeres egyéni- és ötszörös csapatvilágbajnok versenyhorgász a jubileum alkalmából egy fotót posztolt a több mint 55 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalán.

A képen az ifjú pár, a két tanú és az anyakönyvvezető látható, a legérdekesebb persze a felvételen, hogy Walter Tamás egy versenyládán ült a ceremónia alatt.

„Ma 10 éve. A ládám azóta egész más lett, na jó, kicsit a hajam színe is. Most pedig szerzek egy fél levél Xanaxot, holnaptól női feeder országos bajnokság” – írta a fotó mellé június elsején, egy évtizedes házassági évfordulójának ünnepén.  

Felesége, Walter-Barna Diána szintén versenyhorgász, egyszeres egyéni és kétszeres csapatvilágbajnok. A szerelem hol máshol, mint a vízparton alakult ki.

„Szerintem hat éves lehetett, amikor én őt megismertem. Van köztünk 13 év, én már aktívan versenyeztem. Az ő apukája az ellenfél csapat oszlopos tagjaként hozta már a gyermekeit, az akkor 10-11 éves fiát és 6 éves lányát a vízpartra. Dia 10 évesen már világbajnokságon horgászott, 11 évesen vb-érmes volt, 13 évesen, 2001-ben már világbajnok volt. Tehát Dia hamarabb volt világbajnok – bármilyen frusztráló is ezt kimondani – , mint én. Sokkal fiatalabban és hamarabb időben is. Csapatvilágbajnok volt a gyerekcsapattal Kunhegyesen. Én 2004-ben szaladhattam a nyomdokaiba. Egyébként érdemben 2009-től találtunk mi egymásra, nyilván a vízparton” – nyilatkozta a Pecaverzum stábja által készített portréfilmben, amely 2018-ban jelent meg. 

Walter Tamásnak feleségétől két gyermeke is született. A most 6 és 9 éves lányok nem voltak még 1 évesek, amikor kézből etettek pontyot, és ők is szeretik a horgászatot.

„Van, aki benzingőzbe születik bele a rallyversenyzős szülők közé, van, aki 0 évesen kezd el balettozni, mert úgy veszi körbe a környezete. Mi vízparton vagyunk évi 200 napot. Nem olyan rossz az a szabad levegő, szeretik ők is, jönnek velünk. Nem az a jellemző, hogy mi elmenjünk, és ők meg otthon maradjanak, és ezt lassan szerintem ők is megértik. Még arra is nagyon vigyáztunk, hogy a születésnapjuk nehogy a világversenyek köré essen, augusztusi, szeptemberi szülés az fel nem merülhetett” – nyilatkozta 2018-ban. 

Érdekesség és mindenképpen figyelemre méltó tény, hogy a világon összesen két olyan házaspár van, amelynek mindkét tagja nyert egyéni horgászvilágbajnoki címet: a Walter- és a Scotthorne-házaspár (Alan Scotthorne, Sandra Scotthorne).

És jegyezzük meg azt is – mert megsüvegelendő –, hogy a Maros-WalterLand Feeder Team áprilisban megszerzett klubcsapat világbajnoki ezüstérme Walter Tamás 38. világversenyen szerzett érme is volt. Ezzel abszolút világcsúcstartó, mert senki másnak nem sikerült ennél több medált gyűjtenie pályafutása során. 

Walter Tamást a Pecaverzum telefonon érte el, és gratuláltunk a 10 éves házassági évfordulóhoz, amelyet feleségével a vízparton ünnepelnek, ugyanis jelenleg az I. Női Feeder Országos Bajnokság zajlik a Látóképi-víztározón. 

A teljes portréfilm Walter Tamással, ami 2018-ban jelent meg:

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Walter Tamás FB-oldala)