2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Versenyek

8. helyen végeztek a magyarok a párbajpeca világbajnokságon – videóval

8. helyen végeztek a magyarok a párbajpeca világbajnokságon – videóval

November 5-én és 6-án Romániában, a Crasna Pisztráng Farmon a rendezte meg a (Nemzetközi Édesvízi Horgász Szövetség) FIPSed a pisztrángfogók tavi bajnokságát, a II. trout area világbajnokságot.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolója szerint míg 2021-ben Olaszországban csak hat, addig 2022-ben már 11 csapat nevezett be a trout area vébére. 

A verseny helyszíne a Brassótól 150 kilométerre található homorâciui Crasna Pisztráng Farm volt, ahol létesítettek egy versenytavat, amely befogadóképessége elegendő volt a 44 versenyző számára. 

A magyar csapat (Pakónkotay Gellért kapitány, Orbán Gábor másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető, Kovács János, Plank Zoltán, Rohrbeck Rudolf, Pankotayné Kálmán Anikó, Szabó Dániel versenyzők, Meszlényi József, Radácsi Gábor segítők) a világbajnokságon a 9. helyet szerezte meg. 

Olaszország csapata sikeresen védte meg tavaly szerzett világbajnoki címét, a házigazda Románia válogatottja második, míg – nagy meglepetésre – Grúzia csapata a harmadik helyen végzett.

A trout area lényege röviden, hogy a pisztrángokkal telepített tó körül párosával horgásznak a versenyzők, ahol a párosok egymás között mintegy párbajt vívnak, és a győzelem vagy vereség, illetve a döntetlenek alapján kapnak pontokat. Ezeket a pontokat kell több etapban, más-más ellenfél legyőzésével gyűjteni, hogy a végén egy izgalmas döntőpárbajban győztesként emelhesse fel a legjobb a trófeát. 

A horgászat pergetőmódszerrel történik, ahol kizárólag fém műcsalikat és apró wobblereket lehet használni, a plasztik műcsalik használata tilos. A verseny pörgős, nagyon izgalmas. Azok, akik ráéreznek az ízére, hamar rabjai lesznek ennek a műfajnak.

Végeredmény:

A versenyről videó is készült:

Képgalériák:

A III. Trout Area vb-t jövőre Livániában rendezik.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)