2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Versenyek

A balatoni horgászok védőszentjéhez imádkoznak 30 kilós pontyért

A balatoni horgászok védőszentjéhez imádkoznak 30 kilós pontyért

Október elsején, pénteken kezdődik a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH), amelyet 27 településen rendeznek meg. A szervezők abban bíznak, hogy idén megdől a versenycsúcs, és valaki fog egy 30 kiló fölötti példányt. 

A 187 óráig tartó, és ezzel a világ leghosszabb pontyhorgász versenyének főszervezője, Szamosi Attila az M1 hétfő reggeli műsorában elmondta, 121 csapat nevezésénél többet nem tudtak elfogadni, pedig a jelentkezők száma ennek a kétszerese volt, így voltak, akiket vissza kellett utasítani. 90 százalékban magyarok alkotják a mezőnyt, de érkeztek csapatok Németországból, Szlovéniából és Romániából is.  

„Úgy látjuk, ez a plafon, de meglátjuk, mit hoz majd a tizedik verseny. Szeretnénk bővíteni, mert óriási az igény”’ – fogalmazott. 

A verseny történetében az eddigi legnagyobb ponty egy 29,175 kilós példány. A balatoni abszolút tórekord ebből a fajból 32,22 kiló, Németh Attila fogta 2020. novemberében Balatonszepezden.

„Azt beszéltük Pupos Norbi szervezőtársammal, hogy imádkozunk a balatoni horgászok védőszentjéhez, hogy most egy 30 kilós jöjjön, mert ilyen nem volt a verseny történetében, sőt a balatoni versenyek történetében sem” – mondta a főszervező, hozzátéve, hogy valószínűleg már 40 kiló környéki ponty is élhet a Balatonban. 

A versenyen akár 1500 méterig is be lehet húzni a felszereléseket. A kíméletes bánásmód alapvető elvárás. Aki összetöri, megsebzi a halat, azt kizárják a versenyből, és később sem nevezhet. 

Az esemény ideje alatt Balatoni óriás pontyok arcképcsarnoka címmel fotókiállítás is nyílik a Révart Galériában, Révfülöpön, a horgászviadal központi helyszínén.

A kiállítás szeptember 30-án 10 órától október 9-én 18 óráig lesz látogatható, a megnyitóját 30-án 15 órakor tartják.

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető meg.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(Nyitóképünkön Jáhn Dániel kezében minden idők második legnagyobb balatoni pontya, egy 30,325 kilogrammos példány.)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!