2024. május 21. kedd | Konstantin
Versenyek

A költségvetés tervezéséhez kaptak tanácsot a horgászegyesületek

A költségvetés tervezéséhez kaptak tanácsot a horgászegyesületek

A Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének (Henosz) vezetősége, illetve a tagegyesületeinek elnökei és titkárai a hagyományoknak megfelelően idén is szakmai kérdéseket vitattak meg és horgász versenyen mérték össze tudásukat a közelmúltban.

Az idei kétnapos horgászvezetői találkozónak Bánk adott otthont. Kapás Imre, a Henosz ügyvezető elnöke a nool.hu-nak elmondta: évek óta az egyik legnagyobb – hozzávetőleg 90 százalékos – részvétel volt az összejövetelen.

– A pénteki szakmai program során elsőként Kiss Tamás, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Halászati szakügyintézője beszélt a halőrzésről, illetve a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény végrehajtásának kérdéseiről. Ezután meghallgattuk Dr. Hegyi Árpádot, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tudományos főmunkatársát. A szakember a halegészségügyi és hidrobiológiai témával kapcsolatban a szárazság halakra gyakorolt hatásaira is kitért. Végül Csizmár Erika, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Országos Horgászszervezeti Központ (OHSZK) igazgatója a 2022/23-as évek egyesületi költségvetéseinek tervezéséhez adott hasznos tanácsokat a megjelenteknek – nyilatkozta Kapás Imre.

Hozzátette: a találkozó házigazdája a bánki II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesületet volt, akiket elismerés és köszönet illet a szervezésben nyújtott segítségért.

A program másnapján horgászversenyt tartottak két kategóriában. Ugyan már valamivel alacsonyabb volt a résztvevő vezetők létszáma, azonban ennek ellenére a feeder módszerrel tízen, míg az úszós szerelék használatával tizenhárman mérték össze rátermettségüket.

Ez utóbbi csoportban harmadik helyen végzett Kovács Attila, a Vámosmikola és Környéke Horgász Egyesület titkára. Második helyezést ért el Kovács Gábor, az Őrhalom-i Horgász Egyesület titkára. A képzeletbeli dobogó legfelső fokát Hegyes Iván, a Tóaljai Horgász Egyesület elnöke foglalhatta el. 

A feeder felszereléssel horgászók között Kapás Imre, a Henosz ügyvezető elnöke harmadik, míg Virág Ernő, a Letkési Új-Ipoly Horgász Egyesület elnöke második lett. 

A kategória győztesének Erdei Zoltán, a Kék-Dunai Horgász Egyesület versenyfelelőse bizonyult, ugyanakkor egy versenyző se távozott üres kézzel a megmérettetés eredményhirdetéséről.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)