2024. július 16. kedd | Valter
Versenyek

A legjobb versenyhorgászokat díjazta a Mohosz – fotókkal

A legjobb versenyhorgászokat díjazta a Mohosz – fotókkal

A tavalyi év teljesítménye alapján díjazta a legjobb versenyhorgászokat a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezett XI. Nemzeti Horgászsport Gálán és Támogatói Banketten március elsején, pénteken.

A magyar horgászsport krémje gyűlt össze péntek délután a gödöllői Grassalkovich-kastélyban, ahol – többek közt – kihirdették az Év Sportolója díjakat és a Magyar Horgászatért Életműdíjat is átadták – számolt be a Bors.

2023-ban 29 országos bajnokságot rendeztek meg 176 versenynapon, 2247 egyéni indulóval és 211 csapat részvételével. Csapataink 21 világversenyen és 5 egyéb nemzetközi versenyen vettek részt. 

A 11. alkalommal megrendezett gálán elhangzott: 2023-ban a magyar horgász versenysport egyik legeredményesebb évét zárta, a világversenyeken 6 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzérmet kiérdemelve.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének beszámolója szerint Dérer István Mohosz-elnökhelyettes úgy fogalmazott, a gödöllői létesítmény méltó helyszíne a horgászat királyainak.

Az év férfi horgásza

Hipszki Róbert és Deák Ferenc (kétszeres magyar bajnokok, egyéni világbajnokok)

Az év női horgásza

Mátyásné-Siklódi Rita és Csernyák Daniella (egyéni világbajnoki ezüstérmesek, magyar bajnokok)

Az év utánpótláskorú horgásza

Takács Martin

Magyar Horgászatért Életműdíja

Szarka László

Fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)