2024. május 21. kedd | Konstantin
Versenyek

A Timár Mix nyerte az idei Klubcsapat OB-t – fotókkal

A Timár Mix nyerte az idei Klubcsapat OB-t – fotókkal

Május 18-án és 19-én 16 csapat 80 versenyzője vágott neki a XXXII. Klubcsapat Országos Bajnokságnak Kaposváron, a Deseda-tó felújított szakaszán. A hétvége tétje a bajnoki cím és a klubvilágbajnokságra történő kijutás lehetősége volt.

Természetesen keszeget kellett fogni, a kérdés csak az volt, hogy gyűrűs vagy rakós bottal. A legtöbb csapat ezek kombinációját választotta – olvasható a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) közleményében

A szektoronkénti átlagfogás 7 és 11 kilogramm között alakult. A fogások zömét 20-40 dekagramm körüli dévérek alkották, de szép számmal kerültek a haltartókba 5-10 dekás karikakeszegek és 40-80 dekás ezüstkárászok is. 

A sűrűn jelentkező kapások ellenére nem volt egyszerű a halfogás. A versenyzők idegeit a biztosnak tűnő kapások utáni üres bevágások borzolták.

Az első nap után a Timár Mix és a WalterLand–Daiwa csapatainak versenyfutását láttuk a bajnoki címért. A többi csapat csak a dobogó legalsó fokában reménykedhetett, ez az első nap után a Maros–Tubertini Team számára tűnt a legelérhetőbbnek.

Végeredményben a Timár Mix csapata mindhárom fordulót megnyerve 33 ponttal bajnok lett, a WalterLand–Daiwa (53 ponttal) a második míg a Maros–Tubertini (69 ponttal) a harmadik helyen végzett.

Részletes eredmények ITT.

Fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)