2022. január 18. kedd | Piroska
Versenyek

Csak egy horgász világversenyt rendezhet Magyarország 2023-ban

Csak egy horgász világversenyt rendezhet Magyarország 2023-ban

Tavasszal még három világesemény rendezési jogáért volt harcban Magyarország, de végül egyiket sem hazánk rendezheti, viszont mégsem maradunk nemzetközi horgászesemény nélkül 2023-ban. Jövőre pedig több alkalommal is szoríthatunk majd a hazai pályán horgászó magyar versenyzőkért.

A Nemzetközi Horgász Szövetség (NHSZ) frissítette versenynaptárát, amelyből kiderül, hogy Magyarország egy világeseménynek adhat majd otthont 2023-ban.

A mostani frissítést megelőzően legutóbb tavasszal tette közzé a versenynaptár aktuális állását az NHSZ. Annak alapján akkor azt írtuk, hogy három darab 2023-ban esedékes verseny kapcsán érdekelt hazánk mint lehetséges rendező. 

A női pontyfogó vébéért a horvátokkal, az olaszokkal és az amerikaiakkal voltunk versenyben, míg a csónakos pergető vébéért a franciákkal és az írekkel. A feeder klubcsapat vb megrendezésére is pályáztunk Dél-Afrikával és Írországgal egyetemben.

Az NHSZ mostani közlése szerint azonban ezek közül egynek sem lesz házigazdája Magyarország, amely azonban mégsem marad 2023-as hazai rendezésű világesemény nélkül.

A jövő évi versenynaptárból kiderül, hogy a női pontyfogó vb a franciákhoz, a csónakos pergető vb az amerikaiakhoz, a feeder klubcsapat vb pedig az írekhez került. 

Az is a frissített kalendáriumban látszik, hogy annak ellenére, hogy áprilisban még úgy volt, a Nemzetek Horgász Világbajnoksága Hollandiában lesz, most az esemény neve mellett Magyarország szerepel. 

Egy rendezési jog nem dőlt még el a 2023-as szezont illetően: a III. feeder free style method világbajnokság házigazdája még kérdéses. (Az I. feeder free style method vb-t idén a Maconkai-víztározón bonyolították le a magyar csapat és Bakó Péter győzelmével.)

Az már korábban napvilágot látott, hogy 2022-ben hazánk a veteránok, a mastersek és a mozgássérültek világbajnokságát rendezheti meg. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)