2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Versenyek

A magyar csapat és Bakó Péter is világbajnok!

A magyar csapat és Bakó Péter is világbajnok!

Fantasztikus sikerekkel ért véget a I. feeder freestyle method világbajnokság, amelyet a Maconkai-víztórozón rendeztek. A magyar A csapat mellett Bakó Péter is elsőséget ünnepelhetett egyéniben, ahol Szabó Bence ezüstérmet szerzett. 

A világbajnokságra 11 nemzet 17 csapata nevezett be, Magyarországot két együttes képviselte. 

A szombati, első fordulóban kiválóan horgásztak a magyarok: az A csapat a második, míg a B jelű gárda az ötödik helyet szerezte meg. Egyéniben sem lehetett panasz, hiszen Bakó Péter a legnagyobb halat, egy 21 kilós pontyot fogott, és egyéniben az élről várhatta a folytatást. De Szabó Bence is remekül teljesített, hiszen a második pozícióból várhatta a vasárnapi, mindent eldöntő etapot. 

Sokan izgultak, szorítottak a fiúkért a helyszínen és a számítógép előtt ülve is, mert az első fordulóban mutatott teljesítmény minden okot megadott arra, hogy a hét végére nagy ünneplés kerekedjen Bátonyterenyén. 

Versenyhorgászaink is tudták, hogy koncentrált, fegyelmezett horgászatra lesz szükség a jó eredményhez, és ennek fényében folytatták a világbajnokságot. 

Végül az első nap után vezető ukránokat megelőzve a magyar A csapat és egyéniben Bakó Péter is világbajnoki címet szerzett!

További jó hír, hogy Szabó Bence meg tudta tartani második helyét, így ezüstéremmel zárt.  

A magyar B csapatnak is sikerül őriznie pozícióját, és ötödik lett. 

Fantasztikus magyar teljesítmény a történetének első világbajnokságát rendező Maconkai-víztározón! 

Az újdonsült világbajnoknak gratulált közösségi oldalán Walter Tamás kétszeres egyéni- és ötszörös csapatvilágbajnok horgász.

A most szerzett három éremmel immáron négynél járnak a magyar felnőtt versenyhorgászok idén. A mostani medálok mellett a 68. nemzetek horgász-világbajnokságán egy hete Szákovics Imre nyakába akasztottak ezüstérmet

Az utóbbi vébéken rendre dobogó közeli, de azt el nem érő eredmények születettek: a feeder-válogatott negyedikként, míg a hölgyek ötödikként fejezték be a küzdelmeket, és a 68. nemzetek horgász-világbajnokságán is az ötödik hely jutott a mieinknek. 

A magyar csapat tagjai:

A csapat:

Polyák Csaba szövetségi kapitány, Döme Gábor kapitány, Bakó Péter, Novák János, Szabó Bence, Sipos Gábor, Kiss Péter

B csapat:

Németh Balázs kapitány, Nagy Martin, Petrovics Richárd, Petrovics János, Papp Zoltán, Tormási Attila

Segítők: Bakó Eszter, Raffer Kristóf, Ujszászi Dániel, Simon Zoltán, Sisa József, Hetzmann Viktor, Szőke Tibor, Zachar Dorottya, Kerekes Ernő, Kató József

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!